Niğde'de tutuklu ve hükümlüler için kitap bağışı kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Niğdede tutuklu ve hükümlüler için kitap bağışı kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 12:38

Niğde'de tutuklu ve hükümlüler için kitap bağışı kampanyası

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan 'Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü' kapsamında kitap bağışı kampanyası başladı.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği cezaevlerinde kütüphane kurulmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokol kapsamında Niğde'de de kitap bağış kampanyası başlatıldı. Mevcut kütüphanenin daha da geliştirilmesi için başlatılan kampanya dahilinde Adalet Sarayı önünde stant kuruldu.
Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan stantta yaptığı açıklamada, tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmasının amaçlandığını söyledi. Karahan, "Bu protokol ile tutuklu ve hükümlülerin kitap okuma alışkanlıklarının artırılmasını, kültür seviyelerinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Bizim bu kampanyada ilimizdeki bütün kurumlardan beklediğimiz kitap bağışına destek vermeleri ve vatandaşlarımızdan beklentimiz ise bir kitap dahi olsa bu kampanyaya destek vermeleri. Ceza infaz kurumlarındaki suça karışmış vatandaşlarımızı ne kadar iyi eğitirsek, ne kadar çok kitap okumalarını sağlarsak onlar da aydın ve eğitilmiş birey olarak toplumdaki yerlerini alacaklardır. Aydınlar şehri Niğdemiz'e yakışanı yapalım ve bu kampanyaya destek olalım” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!