Niğde'de öğretim elemanları evde maske üretimine başladı

Güncelleme Tarihi:

Niğdede öğretim elemanları evde maske üretimine başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2020 14:50

Niğde'de öğretim elemanları evde maske üretimine başladı

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ-Andaç ARSLANPAY/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde sağlık personellerinin ihtiyacını karşılamak üzere öğretim elemanları tarafından 3 bin 100 adet maskenin üretimine başlandı.
Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim elemanları Dr. Hamide Tuba Kızılkaya ve Dr. Menekşe Sakarya ile Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü öğretim görevlisi Ayşe Gül Gökkaya Tüysüz, gönüllü olarak evdeki dişik makineleriyle maske üretiyor. Gönüllü öğretim elemanları üniversite rektörlüğü tarafından Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan alınan üç katlı ve tek kullanımlık maskelerin kenar dikiş ve lastik tutturma işlemlerini yapıyor. Üretimleri tamamlanan maskeler sterilize edilme işlemlerinin ardından üniversitenin sağlık personellerinin kullanımına sunulacak.
Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, öğretim elemanlarının önemli bir ihtiyacı karşılama çabası ile güzel bir işe imza attıklarını ifade ederek başta Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Durmuş Dağhan'a ve emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!