Niğde’de gıda denetimleri arttı

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de gıda denetimleri arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2020 15:51

Niğde’de gıda denetimleri arttı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de Ramazan ayı nedeniyle gıda denetimlerini artıran İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bolca tüketilen ekmek ve tatlı başta olmak üzere unlu ve şekerli mamuller üreten, satan işletmeleri denetledi.

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, gıda denetimlerini Ramazan ayı nedeniyle artırdıklarını belirterek, tüketimi artan ekmek ve tatlı başta olmak üzere, unlu ve şekerli mamuller üreten, satan işletmelerin denetlendiğini bildirdi. Baş, halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikleri göz önünde bulundurarak denetimlere hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Asım Baş, yeni tip koronavirüs salgını tedbirlerine ilişkin de şunları söyledi:
"Ramazan ayında gıda işletmelerinde oluşacak yoğunluğun neden olabileceği olumsuzlukları asgari seviyeye indirmek için sosyal mesafenin korunması, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, alışveriş mekanına kısıtlı sayıda müşteri alınması, el hijyeni için dezenfektan kullanılması, maske takmayan müşterilerin işletmeye alınmaması ve gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz olarak uygulanması yönünde gıda işletmelerine yönelik bilgilendirmeler yapıldı."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!