NEVÜ'lü öğrenciler, 'Altın Kepçe'den 17 madalya ve 2 ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

NEVÜlü öğrenciler, Altın Kepçeden 17 madalya ve 2 ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 16:50

NEVÜ'lü öğrenciler, 'Altın Kepçe'den 17 madalya ve 2 ödülle döndü

Haberin Devamı

Zafer BARIŞ/NEVŞEHİR, (DHA) - NEVŞEHİR Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu (ÜSET MYO) Aşçılık Programı öğrencileri, '7. Alanya Belediyesi - Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması'ndan 1 altın, 1 gümüş, 15 bronz madalya ve 2 Merit Ödülü ile döndü.
'7. Alanya Belediyesi-Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması', 7-9 Kasım'da Alanya'da gerçekleştirildi. 7 ülke, 30 üniversite, 28 lise, 800 yarışmacı ve 10 bin ziyaretçiyi ağırlayan yarışmaya, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni temsilen NEVÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu (ÜSET MYO) Aşçılık Programı öğrencileri Öğr. Gör. Osman Özer koordinatörlüğünde katıldı.
'TÜRK MUTFAĞI' KLASMANINDA BİRİNCİ OLDULAR
Türk ve dünya mutfağının ünlü şeflerini buluşturan, Akdeniz Bölgesi'nin en büyük ve en kapsamlı yarışmasına katılan NEVÜ ÜSET MYO Aşçılık Programı öğrencileri; Selin Türkmen ‘Türk Mutfağı’ klasmanında birincilik elde ederek altın , Nazlıcan Özalp ‘Balık’ klasmanında ikincilik elde ederek gümüş , Yalçın Barış ve İsmail Has ‘Balık’ kategorisinde bronz  madalya aldılar.
YARIŞMADA BRONZ MADALYA ALANLAR'
Duygu Can, Gözde Gökçe, Fatmanur Küçük, Kerim Talha Başoğlu, Mehmet Akif Uysal, 'Yöresel Katagori'de bronz madalyanın sahibi oldular. 'Türk Mutfağı' katagorisinde bronz madalya alanlar ise söyle Fatma Sakallı, Mert Aktaş, Yunus Kundak.
Özken Öztürk ‘Yıldız Öğrenci’ kategorisinde bronz , Rabia Erçoban ‘Avokado’ kategorisinde bronz, Arzu Filiz ‘Kuzu’ kategorisinde bronz, Onur Aktaş ‘Kuzu’ kategorisinde bronz , Aleyna Sarıoğlu ‘Tatlı’ kategorisinde bronz madalya kazandı. Selen Aydoğan ‘Tatlı’ kategorisinde Merit ve Mustafa Onur Özdemir ‘Türk Mutfağı’ kategorisinde Merit Ödülleri'ne layık görüldü.
Öğr. Gör. Osman Özer ve ödül alan öğrencileri makamında ağırlayan ÜSET MYO Müdürü Doç. Dr. Aziz Gökhan Özkoç, elde ettikleri başarılardan dolayı kendilerini tebrik etti. Öğrenciler ise yarışma boyunca kendilerine maddi ve manevi desteklerinden dolayı başta NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı olmak üzere, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, ÜSET MYO Müdürü Doç. Dr. Aziz Gökhan, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Fatih Mehmet Sürmeli’ye teşekkürlerini iletti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!