Nevşehir'de Kızılay'a kan bağışı

Güncelleme Tarihi:

Nevşehirde Kızılaya kan bağışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2020 13:05

Nevşehir'de Kızılay'a kan bağışı

Haberin Devamı

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA) - NEVŞEHİR'de, kan stoklarının azaldığını duyan vatandaşlar Kızılay'a kan bağışında bulundu.
Koronavirüs salgını nedeniyle kan stoklarının azalması üzerine Nevşehirli vatandaşlar, harekete geçti. Bazı vatandaşlar, Kızılay kan merkezlerine giderek kan bağışında bulundu. Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, koronavirüs salgınının kan bağışını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Kan bağışçılarının virüs karşısında taşıdığı kaygılar dolayısıyla Kızılay’a yapılan günlük kan bağışları ve buna bağlı olarak kan stok seviyesi yarı yarıya azaldı ancak bir yandan kana olan ihtiyaç aynı oranda devam ediyor. Kızılay, her hafta düzenli kan alması gereken talasemi hastaları, trombosit ihtiyacı olan lösemi hastaları ile kazalara bağlı yapılması gereken acil ameliyatlar için kan ve kan ürünü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu hizmetin sürekliliği için Kızılay, günlük hizmete sunulan kan ve kan ürünlerinin günlük kan bağışının iki katı olduğu içinde bulunduğumuz pandemi döneminde de 18-65 yaş aralığındaki her sağlıklı bireyi kan bağışına davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kan bağışında bulunan Zeliha Merve Dizek ise, "Kan bağışının önemli olduğunu düşünüyorum. Birde bu virüs döneminde stoklarda tükenme olduğu için daha fazla kan bağışının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşları da kan bağışına davet ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!