Derinkuyu'da SGK borç yapılandırma toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Derinkuyuda SGK borç yapılandırma toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 12:08

Haberin Devamı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir SGK İl Müdürlüğü tarafından Derinkuyu ilçesinde yapılandırma borçları bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlü salonundaki toplantıda, örnek borç yapılandırması, yapılandırmanın genel sağlık sigortasına sağladığı yararlar, yapılandırmada taksit ve seçenekler konuları ele alındı. SGK Nevşehir İl Müdür Mehmet Ali Karbaba, burada yaptığı konuşmada, 2014 yılı Kasım ayı içerisinde 4 bin kişinin yapılandırma için başvurduğunu belirterek, "Bu oran yüzde 40’a tekabül ediyor. Yapılandırma süresi uzatıldı daha fazla müracaatın yapılacağını bekliyoruz" diye konuştu.

SGK İl Müdür Yardımcısı Ergin Polat da borç yapılandırmalarıyla ilgili kanunun dışına çıkılmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, "Biz kanuna ram olmuşuz” dedi.

Haberin Devamı

Sigortalıların avantajlarına değinen Polat, idari para cezalarına muhatap olanların borcunun yüzde 50’sinin silindiğini, 31 Mart 2015 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na Nisan ayı bitimine kadar da SGK’ya yapılandırma için müracaat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen, Derinkuyu Esnaf ve Sanatkarlar ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Sarı ve muhtarlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!