Varto'da sandıklar muhtar seçimi için kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Vartoda sandıklar muhtar seçimi için kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2021 13:55

Varto'da sandıklar muhtar seçimi için kuruldu

Haberin Devamı

Fatih ÇELİK /VARTO(Muş),(DHA)- MUŞ'un Varto ilçesinde boşalan muhtarlık için köy ve mahallelerde bugün sandıklar yeniden kuruldu.
Muş'un Varto ilçesinde muhtarı olmayan ve geçici olarak muhtarlık yapılan 2 köy ve 2 mahalleye yeniden muhtar seçmek için vatandaşlar sandık başına geçti. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, Kültür Mahallesi ve Gümgüm Mahallesi ile 2 köyde, 20 sandık kurularak 6 bin kişinin oy kullanması için çalışma başlatıldı. Kültür Mahallesi'nde ise 1'i kadın  6 aday muhtarlık için yarışıyor.  Seçimler sırasında muhtar adayları heyecanını gizleyemedi. 
Pandemi dönemi olduğu için geçen sene yapılması beklenen seçimlerin bugüne ertelendiğini söyleyen Kültür Mahallesi muhtar adayı Eser Karaaslan, "Bir arkadaşımız muhtarlığı kazandıktan sonra yurt dışına gitti. Geçen sene seçim yapılması gerekirken pandemiden dolayı bu seneye bırakıldı. Biri kadın 6 adayız. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu bir hizmet yarışıdır" diye konuştu.
Kültür Mahallesi için tek kadın muhtar adayı olan iki çocuk annesi Yıldız Beyazgül (55), beş erkeğe karşı yarıştığını belirterek diğer adaylara başarılar diledi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!