Vali Yavuz: Muş milletvekilinin aracında KCK'nın temsilcisi kadın yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Vali Yavuz: Muş milletvekilinin aracında KCKnın temsilcisi kadın yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 14:56

Vali Yavuz: Muş milletvekilinin aracında KCK'nın temsilcisi kadın yakalandı

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ (DHA)- MUŞ Valisi Seddar Yavuz, Bingöl'de meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Muş'a atanan sözde KCK temsilcisi kadın, Muş Milletvekilinin aracında gözaltına alınmıştır" dedi. Vali Yavuz, milletvekilinin adını açıklamadı.
Vali Seddar Yavuz, Öğretmen Evi'nde katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Yavuz, geçen 16 Ekim günü merkez Bostankent köyü yakınında bir aracın 'dur' ihtarına uymayarak ateş açması üzerine çıkan çatışmada 1 teröristin ölü, aracı kullanan şoför ve 1 köy muhtarının yaralı olarak ele geçirildiğini hatırlattı. Yapılan çalışmalar gözaltına alınan 1 başka muhtar ile birlikte 2 muhtar ve şoförün terör örgütü mensupları ile iş birliği içerisinde oldukları, yardım ettiği için tutuklarına dikkati çeken Vali Yavuz, şunları söyledi:
"İlimizde terör örgütleri ile etkili mücadelemiz devam etmektedir. Milletimizin birliğine,  bayrağımıza, vatanımıza kast eden hainler ve bunların işbirlikçileri gerekli cevabı alacaklardır. Nitekim 14 aydır bu cevapların hepsini alıyorlar. O yüzden özellikle Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen makamlarda bulunan insanlar, devlete sadık olmasıı beklentimizdir. Seçilmiş olmak hiçbir zaman suç işleme ayrıcalığı vermez ve nitekim Bingöl'de meydana gelen patlamada ilimizde KCK terör örgütün temsilcisi olarak atanan bir kadın dün itibari ile gözaltına alınmıştır. Maalesef bu kadında Muş milletvekilinin aracında gözaltına alınmıştır. Dolayısıyla biz diyoruz ki siyasi partiler, siyaset yapmalıdır. Hukuka uygun davranmalıdır. Böyle patlama ile bombalı eylemler ile ismi geçen insanlarla aynı karede ve aynı araçta bulunmamalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!