Muş'un gururu Funda

Güncelleme Tarihi:

Muşun gururu Funda
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2020 15:00

Muş'un gururu Funda

Haberin Devamı

Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA) - MUŞ Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencisi Funda Maral, Antalya'da, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Bilek Güreşinde Türkiye Şampiyonu oldu.
    1-4 Mart tarihleri arasında Antalya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonaya 46 üniversiteden toplam 160 sporcu katıldı. Kadınlar ve erkekler kategorilerinde sağ ve sol kol olarak düzenlenen şampiyonada ter döken Muş Alparslan Üniversitesi’nin 8 sporcusu, sergilemiş oldukları performanslarla Türkiye şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdiler. Kıyasıya bir rekabete sahne olan müsabakalarda Muş Alparslan Üniversitesi sporcuları, elde ettikleri derecelerle dikkatleri üzerine çekti.
MARAL, TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA İMZA ATTI 
    Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birinci öğrencisi Funda Maral, izleyiciler tarafından beğeniyle karşılanan müsabakalarda 70 kg sol kolda sergilediği performans ile rakibini alt ederek, Türkiye şampiyonu oldu. Maral, 70 kg sağ kolda ise Türkiye üçüncülüğünü elde etti.
    Kas koordinasyonu ve konsantrasyonun üst seviyede olduğu müsabakalarda performans sergileyen Muş Alparslan Üniversitesi bir diğer sporcusu Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Melisa Kaplan idi. Kaplan, sergilediği performans ile 65 kg sağ ve sol kolda Türkiye dördüncüsü oldu. Erkekler kategorisinde yarışan BESYO öğrencisi Adem Güneş ise 70 kg sol kolda Türkiye altıncılığını elde etti.
BAŞARILI SPORCULARA TEBRİK
    Sporcuların şampiyonaya hazırlanma sürecinde aktif olarak rol oynayan Muş Alparslan Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlisi Antrenör Sedat Okut, elde edilen derecelerden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade ederek, sporcuları tebrik etti. Okut, “Bilek güreşi alanına gösterdiğimiz başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak için çalışacağız. Sporcularımıza ve bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a ve BESYO Müdürümüz Prof. Dr. Alper Karadağ’a teşekkür ediyorum" dedi.
    Muş'un gururu olan Funda Maral ise, başarı çıtasını her geçen gün dahada yükseğe çıkacağını söyledi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!