Malazgirt Zaferi'nin 945'inci yıl dönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Malazgirt Zaferinin 945inci yıl dönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 17:53

Malazgirt Zaferi'nin 945'inci yıl dönümü kutlandı

Haberin Devamı

Asef ULAŞ/MALAZGİRT (Muş), (DHA)- ANADOLU'nun kapısını Türkler'e açan 1071'deki Malazgirt Zaferi'nin 945'inci yıl dönümü, Muş'un Malazgirt İlçesi'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Kutlamalar, zaferin kazanıldığı alanda sabah namazında başladı. Malazgirt Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Malazgirt Zafer Anıtına yüründü. Zafer Anıtı önündeki törenlere, Muş Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Vali Seddar Yavuz, "Malazgirt Zaferi'nin kutladığımız 945. yıl dönümü herkes için kutlu bir yürüyüşün başladığı gündür. Anadolu, Malazgirt Zaferi ile bize vatan olmaya başlamış, milletimizin tarihi yürüyüşünü ve ilerleyişini hızlandırmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi milletimizin Malazgirt ruhunu kaybetmediğini söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu tüm dünyaya göstermiş şan ve şeref dolu tarihine bir destan daha yazdırmıştır. Aziz milletimizin bu onurlu direnişi darbeler ile tarumar olan nice milletlere ışık olmuştur" diye konuştu.
Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından alana gelen temsili Sultan Alparslan ve askerleri kentin anahtarını Vali Seddar Yavuz'a teslim etti. Tören daha sonra, Kırgız Pamir Derneği'nin geleneksel halk oyunları ve Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle tamamlandı. Tören sonrası alanda Cuma Namazı kılındıktan sonra öğretmen evinde tüm vatandaşlara yemek dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!