Hasköy’de yıl sonu sergisi

Güncelleme Tarihi:

Hasköy’de yıl sonu sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 09:26

Hasköy’de yıl sonu sergisi

Haberin Devamı

MUŞ, (DHA)Muş'un Hasköy ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan yıl sonu sergisi beğenildi.



İlçe Stadyumu’nda düzenlenen sergi kapsamındaki etkinliğe, Vali Seddar Yavuz, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Elçi, kurum amirleri, öğretmen, kursiyer ve vatandaşlar katıldı. El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı serginin açılış konuşmasını Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk yaptı. Göktürk, “Çok büyük paralar harcamaya, büyük masraflar yapmaya gerek yok. Önemli olan birlik, beraberlik, kardeşlik kapısını aralayabilmek, toplum bilincini oluşturabilmek, ben kelimesinden ziyade biz kavramının olgunluğunu geliştirebilmek ve her şeyden önemlisi aynı topraklar üzerinde, aynı amaçlar uğrunda yaşadığımızı bilmek ve hissettirmek, bu tür programların en büyük özelliğidir" diye konuştu.



Kurslardaki amaçlarının sadece el becerisi kazandırmak değil, el becerilerinin yanında evlilikten çocuk yetiştirmeye, kişisel gelişimden sosyal yaşama kadar birçok alanda kursiyerlere katkı sağlamak olduğuu belirten Vali Seddar Yavuz ise şunları söyledi.



"El becerisi kazandırmak aslında birçok açıdan faydalı çünkü nihayetinde ev hanımı olacak genç kızlarımız ve ev hanımı kardeşlerimiz bu kurslar sayesinde aile bütçesine ve ekonomisine katkı sunacaklar. Pazara yönelik çalışmalar yaptıklarını gördüm. Özellikle ürettiklerini yurt dışına pazarladıklarını ve böylece para kazandıklarını da öğrendim. Çok sevindim. 'Öğrenmenin yaşı yok' diyoruz. Beşikten mezara kadar eğitim olduğuna göre şimdi yeni dünyada da hayat boyu öğrenme kavramı var. Biz istiyoruz ki, kadınlarımız, kızlarımız hem kendilerini geliştirsinler, hem de bu işten para kazansınlar, aile bütçesine de katkı sunsunlar."



Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Halk oyunları gösterisinin büyük beğeni topladığı etkinlikte Vali Seddar Yavuz’a Türk bayrağı hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!