Genç mucitlerin eserleri öğrenme şenliğinde sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Genç mucitlerin eserleri öğrenme şenliğinde sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 09:05

Genç mucitlerin eserleri öğrenme şenliğinde sergilendi

Haberin Devamı

Mehmet AYDIN / MUŞ, (DHA)-Muş Milli Eğitim Müdürlüğü 3 gün sürecek öğrenme şenliğinde 19 meslek, 20 temel ve bir de Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin ilginç ve yaratıcı çalışmalarını sergilendi.
    Vali Seddar Yavuz, protokol üyeleri ve katılmıcılar tarafından beğenilen sergide konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Düzenlediğimiz öğrenme şenliği, hayat boyu öğrenmeye katılmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür. Şenlik boyunca açılan 110 stant da, mesleki teknik öğrenme kurumları etkinlik, aktivite ve tanışmaları, eğitimlerle ilgili olan uygulamalar ve gösteriler düzenlenecektir. Öğrencilerimizin yaptığı birbirinden ilginç buluşların beğenilmesi ise bizleri çok sevindirdi" dedi.
    Öğrencilerinden Bekir Berkay, makine teknolojisi ile robot kol yaptıklarını, kendi satranç takımlarını somonlar vasıtasıyla ürettiklerini belirtti. Sergide yer alan ilginç çalışmalardan biri de terazi mantığında yapılmış bilanço çalışması oldu. Çalışmayı yapan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi bilanço çalışmasında duran ve dönen varlıklar kısımlarının olduğunu ve iki tarafında eşit olması halinde bilançonun dengede kaldığını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!