Cevdet Yılmaz: Tuzakları başlarına geçti

Güncelleme Tarihi:

Cevdet Yılmaz: Tuzakları başlarına geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 17:04

Cevdet Yılmaz: Tuzakları başlarına geçti

Haberin Devamı

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)- ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı'nda konuşan Kalkınma eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “15 Temmuz’u yapan FETÖ terör örgütü ve arkasındaki yapılanmalar; bu ülkeyi, bu ülkenin birliğini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Ama tuzakları başlarına geçti, tam tersine daha fazla birleşmemize, kenetlenmemize vesile oldular" dedi.
Muş’ta düzenlenen ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı Muş Alpaslan Üniversitesinin (MŞÜ) kongre kültür merkezinde başladı. Konferansı Vali Seddar Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Danıştay Üyesi Gülen Aydın, Ak Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak davetliler ile öğrenciler izledi. Vali Seddar Yavuz, Van eksenli bölgesel kalkınma modelinin sağlıklı olmadığını, Bingöl, Muş, Bitlis modelinin uygulanmasının daha iyi olacağını söyledi. Bingöl, Muş, Bitlis illerini kapsayan bir kalkınma ajansı ve bölgesel kalkınma faaliyetlerinin yürütülmesi gerektiğine işaret eden Vali Yavuz, “FETÖ paravan terör örgütünün arkasına saklanmış uluslararası şer güçler de dahil olmak üzere hepsine dimdik ayakta duracağımızı bir kez daha buradan haykırmak istiyorum" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki hain kalkışmayı milletin püskürttüğünü hatırlattı. Cevdet Yılmaz, bu konuda şunları söyledi:
"Bizi parçalamaya çalıştılar 15 Temmuz’u yapan FETÖ terör örgütü ve arkasındaki yapılanmalar; bu ülkeyi, bu ülkenin birliğini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Ama tuzakları başlarına geçti. Tam tersine daha fazla birleşmemize, kenetlenmemize vesile oldular. Partiler arasında özellikle anayasal çalışmalar olmak üzere bu anlamda yapılan çalışmalar son derece önemli. İnşallah kısmi anayasa çalışmalarının ötesinde daha kapsamlı da zemin hazırlarlar. İçerisinde bulunduğumuz süreçte bu terör örgütünün ve diğer benzer terör örgütlerinin aynı amaçlara dönük diğer terör örgütlerinin yapmaya çalıştığının tersine bizim daha fazla kenetlenmemiz lazım. İşte bu konferans, benzer çalışmalarla daha fazla bilgi üretmemiz lazım ve daha fazla emekle ülkemizi ileriye taşımamız lazım. En fazla da bu bölgeye terör örgütleri zarar veriyor. Bunların gündemden çıktığı, terörün konuşulmadığı bir ortamda bizim kalkınmayı, gelişmeyi konuşmamız gerekiyor. Terörün olmadığı bir ortamda şehirlerimizi nasıl daha iyi yaşanılır hale getireceğimizi, nasıl daha insani ortamlar oluşturmamızı konuşmamız gerekiyor. Terör bu bölgenin kalkınmasının düşmanıdır, terör demokrasinin düşmanıdır. Bunu böyle görmediğimiz sürece, teröre karşı net bir tavır oluşturmadığımız sürece bu bela bize zarar vermeye devam edecek. Amasız fakatsız bir şekilde her türlü teröre karşı tavır almak durumundayız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!