The Bodrum Cup'ta heyecan hız kesmiyor

Güncelleme Tarihi:

The Bodrum Cupta heyecan hız kesmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 18:33

The Bodrum Cup'ta heyecan hız kesmiyor

Haberin Devamı

AKDENİZ'in en büyük deniz festivali ve yelken yarışlarından The Bodrum Cup'ta hem eğlence hem de heyecan dolu etkinlikler düzenleniyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 18-23 Ekim tarihleri arasında Era Yat Kulübü tarafından düzenlenen uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, dün yapılan Metro Cash & Carry Kisebükü-Bodrum etabına 105 tekne ve 1500 yelkenci katıldı. Kisebükü-Adalıyalı noktasından başlayan yarış Bodrum Marina'da sona erdi. Deniz üstünde 15 mil mesafede yarışan yelkenciler, durgun havada beklenenden daha çok zorlandı. Yarışın ardından Alize yatındaki Art Show'da 13 değerli ressamın eserleri sanatseverlerle buluştu ve ardından Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürsu'nun 'Ödüllü Tekne Tasarımları' konulu söyleşisinin yapıldığı etkinlik büyük ilgi gördü.

Organizasyon kapsamında katılımcılar, Türkiye'nin cennet koylarındaki yapılaşma iddialarına karşı Kisebükü koyunda özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Kisebükü'nde yaşamını denize ve doğanın korunmasına adamış, dünyanın çevresini teknesiyle dolaşan ilk Türk denizci Sadun Boro için de bir anma töreni yapılarak denize dört çelenk bırakıldı. The Bodrum Cup katılımcıları, akşam saatlerinde ise Marina Yacht Club'ta Duygu Soylu konseri ile eğlendi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!