Rus öğrencilere moral eğlencesi

Güncelleme Tarihi:

Rus öğrencilere moral eğlencesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 14:34

Rus öğrencilere moral eğlencesi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde faaliyet gösteren Mod Internernational School tarafından Rus öğrencilere yönelik moral ve motivasyon eğlencesi düzenlendi.
Mod Internernational School öğrencileri için Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde eğlence yapıldı. Okul yöneticileri, okulda görev yapan Rus öğretmenler ve veliler ile birlikte yaklaşık 100 kişi etkinliğe katıldı. Etkinlikte ayrıca, geçtiğimiz günlerde saldırı düzenlenen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ile Kızıl Ordu Korosu'nun üyelerinin de içinde bulunduğu 92 kişi taşıyan ve Karadeniz'e düşen uçakta ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından yılbaşı eğlencesine başlayan 2-6 yaş arası yaklaşık 60 öğrenci ve 4 Rus öğretmen salonda bulunanlara doğa ve insan sevgisine yönelik oyunlar sergiledi.
Yaşanan olaylar dolayısıyla yılbaşı kutlamalarını iptal ettiklerini ve çok üzüldüklerini belirten okulun Rus öğretmen Lena Tortumlu, "Akşam organizasyonunu iptal ettik. Küçük çocuklar için olan organizasyonu iptal etmek istemedik. Bu bizim tarafından küçük bir protesto. Bizler gerçekten çok üzüldük. Çocuklar bizim geleceğimiz onlar için her şeyi yapacağız tabii ki. Bu olaydan dolayı Türkiye'de yaşayan Rus ailelere motivasyon vermek istiyoruz. Biz Türkler ile beraberiz. Bu tip şey bizi ayıramaz. Birbirimize her zaman destek olacağız ve daha mutlu olmaya çalışacağız. Bu ay çok insanımızı kaybettik, bu ay çok zor bir ay. Çok iyi insanları kaybettik. Bu duruma çok üzülüyoruz. Bunu anlatmak çok zor. İnşallah bu tür olaylar tekrar yaşanmaz" dedi.
Yaklaşık 2 saat süren etkinlik izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!