Muğla'da sel mağduru Romanlar, prefabrik konutlarına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Muğlada sel mağduru Romanlar,  prefabrik konutlarına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2022 14:52

Muğla'da sel mağduru Romanlar, prefabrik konutlarına kavuştu

Haberin Devamı

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA) - MUĞLA'nın Ortaca ilçesindeki kuvvetli yağmurlarda yaşadıkları çadırlar kullanılmaz hale gelen Roman vatandaşları için yaptırılan 6 prefabrik konutun anahtarları törenle teslim edildi.

Ortaca'nın Yerbelen Mahallesi'nde, geçen 12 Ocak'ta meydana gelen kuvvetli yağmurda çadırları kullanılmaz hale gelen Roman vatandaşlar için Muğla Valiliği'nin koordinasyonunda Muğla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 54 metrekare büyüklüğündeki 2+1, 6 prefabrik konut yaptırıldı. 45 günde tamamlanan prefabrik konutların törenle hak sahiplerine teslim edildi.
Törende konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bölgede yaşanan sel sonrasında Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ile Yerbelen Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşları ziyaret ettiklerini belirtip, "Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız toplantıda Muğla'mızı konuştuk. Cumhurbaşkanımız ve bizler sizi çok seviyoruz. Roman Strateji Belgesi kapsamında Roman vatandaşlarımıza eğitim, sağlık, barınma ve sosyal destek anlamında her türlü desteği veriyoruz. Türkiye olarak 8 Nisan'ı Dünya Romanlar Günü'nü kabul ettik. Gününüzü şimdiden kutluyoruz" dedi
Milletvekili Gökcan, yaşanan sel sonrasında mağdur olan vatandaşların otelde misafir edildiğini belirtip, "Su basan çadırları ziyaretimizde vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgileri hepimizi duygulandırmıştı.  Muğla Valisi Orhan Tavlı'yı arayarak mağduriyetlerinin giderilmesi için destek istemiştik. Valimiz devletin şefkatini gösterdi ve anahtarlarını teslim edeceğimiz konutların 45 gün gibi kısa bir zamanda yapılmasını sağladı" diye konuştu.
Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ise, belediye olarak her zaman Roman vatandaşların yanlarında olduklarını ifade etti.
Anahtar teslimin ardından sel mağduru vatandaşlarla birlikte konutlar gezildi. Konutları teslim alan Romanlar ise memnuniyetlerini belirtti. (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!