6 yılda 3 bin 762 torba çöp topladılar

Güncelleme Tarihi:

6 yılda 3 bin 762 torba çöp topladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 12:02

6 yılda 3 bin 762 torba çöp topladılar

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinin turistik mahallesi Dalyan'da yaşayan yerleşik yabancılar, 6 yılda 3 bin 762 torba çöp topladı.

Dalyan Mahallesi'nde yaşayan İngiliz, Alman, İskoç ve Hollandalılar, sosyal medya üzerinden iletişime geçerek, haftada 1 gün teknelerle Dalyan Kanalı'na açılıyor. 5 Türk gönüllünün de yer aldığı temizlik çalışmasında, kıyıda ve kanalda katı atık toplayan yabancılara, Ortaca Belediyesi mazot desteği sağlıyor.

Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, 6 yıldır yürüttükleri temizlik çalışmalarıyla doğaseverlerin takdirini kazanan yerleşik yabancılar ile bir araya geldi. Başkan Karaçelik, grup üyelerine plaket ve teşekkür belgesi takdim etti. Karaçelik, "Ne yazık ki insanoğlundan başka doğayı tahrip ve yok etmeye çalışan başka canlı yok. Dalyanlı grup duyarlılık göstererek bu işe soyundu. 6 yıldır çok ciddi mücadele veriyor, örnek oluyor. Bu nedenle onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Hollandalı emekli İngilizce öğretmeni Maria Jonker ise, "2012'de 5 kişiyle 30 torba toplayarak temizliğe başladık. Şu anda 40 kişiyiz. Sazlıkların içerisinde klozet, tüp, koltuk, sandalye ve ağ buluyoruz. 6 yılda 3 bin 762 'tam boy torba' çöp toplandı" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!