Muğla'da öğrencilerin barınma sorununa çözüm

Güncelleme Tarihi:

Muğlada öğrencilerin barınma sorununa çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2021 18:42

Muğla'da öğrencilerin barınma sorununa çözüm

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nca, Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaptırılan 2 bin 24 kapasiteli 'Turgutreis Erkek Öğrenci Yurdu'na öğrenci kabul edilmeye başlandı. 4 bloktan oluşan yurdun 1 bloğuna geçici olarak 524 kız öğrenci yerleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri için Menteşe'nin Kötekli Mahallesi'nde yapılan 2 bin 24 kapasiteli Turgutreis Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, beraberindeki yurt müdürü Mehmet Tümer ile birlikte, öğrencileri çiçeklerle karşıladı. Müdür İlman, 2 bin 24 kapasiteli birinci etap öğrenci yurdunu hizmete sunduklarını belirterek, "1500 erkek, 524 kız öğrencimiz yurtlarımıza yerleşmeye başladı. Kız öğrencilerimiz için 2 bin 24 kapasiteli bir yurdumuz daha hizmete girecek. Şu anda herhangi bir barınma sorunu yok. 2021 yılı başlarında aynı bölgede yapılmaya başlanan üçüncü etap inşaatımızla birlikte, önümüzdeki yıl 1350 kişi kapasiteli bir yurdumuz daha hizmete girecek. Böylelikle sadece bu alandaki yurtlarımız 5 bin 400 kişi kapasitesine ulaşmış olacak" dedi.

Karşılama törenin ardından öğrenciler, HES kodu sorgulaması yapılarak, ateşlerinin ölçülmesinin ardından yurt binasına alındı.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!