Muğla'da 9 günlük bayram tatilinde de teknelerden atık toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Muğlada 9 günlük bayram tatilinde de teknelerden atık toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 16:07

Muğla'da 9 günlük bayram tatilinde de teknelerden atık toplanacak

Haberin Devamı

MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı nedeniyle artan nüfus ve deniz trafiğinin, kirliliğe neden olmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler 9 günlük bayram tatilinde 7 atık alım teknesiyle denizde atık toplamaya devam edecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin denizlerin korunması için rutin olarak denizden atık toplama çalışmaları sürüyor. İl genelinde haftanın 7 günü 7 atık alım teknesi ve 2 atık alım merkezi ile deniz araçlarından atık toplanıp, bertaraf ediyor. Binlerce tur teknesi ve özel deniz aracının seyahat ettiği Muğla'nın denizlerini bayramda yoğun bir trafik bekliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, bayramda nüfusun ve deniz trafiğinin artması nedeniyle özellikle denizlerde oluşabilecek kirliliğinin önüne geçmek için hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri 9 günlük bayram tatili süresince de 7 atık alım teknesiyle teknelerden atık toplamaya devam ederek, Muğla'nın mavisini koruyacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Göcek, Gökova Körfezi ve Dalaman koylarında bugüne kadar 14 bin 82 adet tekneye hizmet verirken, 14 bin 82 tekneden 10 bin 985 litre atık yağ, 40 bin 888 litre sintine, 10 milyon 501 bin 250 litre pis su ve 12 milyon 456 bin 555 kilogram katı atık topladı.
(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!