Muğla'da 2 bin 700 aileye vefa eli ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Muğlada 2 bin 700 aileye vefa eli ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 16:27

Muğla'da 2 bin 700 aileye vefa eli ulaştı

Haberin Devamı

MUĞLA genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçları, Vefa Koordinasyon Grubu ekiplerince karşılanıyor. Ekipler tarafından bugüne kadar 2 bin 700 ailenin ihtiyaçlarının yerine getiriliği öğrenildi.

Muğla'da, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçları, Vefa Koordinasyon Grubu ekiplerince karşılanıyor. Muğla Valisi Esengül Civelek, il genelinde Vefa Koordinasyon Grubu'nun çalışmalarını günün her saati büyük bir titizlikle yerine getirdiğini söyledi.

Dışarı çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıklara sahip kişilerin emekli maaşlarının da evde hizmet uygulaması kapsamına alındığını belirten Vali Civelek, taleplerin 112, 155 ve 156 çağrı numaralarına iletilmesi durumunda Vefa Koordinasyon Grubu ekiplerince yerine getirildiğine dikkati çekti.

Vali Civelek, il genelinde polis, jandarma, sağlık ekipleri, yerel yönetimler ve Kızılay görevlileri aracılığıyla ihtiyaçların karşılandığı, yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini belirtip, "Uygulamanın başladığı günden itibaren il genelinde 112, 155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden hizmet talep eden 2 bin 700 aileye 'Vefa Koordinasyon Grubu' tarafından hizmet sağlandı. Salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla devletin tüm birimleriyle etkili tedbirler almaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklar tarafından alınan tüm kararlar ivedilikle yerine getirilerek, bu süreçte vatandaşa hızlı ve etkin hizmet sunulması noktasında ilgili tüm kurumların uyumlu ve ahenkli bir şekilde çalışmalar gerçekleştiriyor" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!