Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Down Kafe'yi hizmete açtı

Güncelleme Tarihi:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Down Kafeyi hizmete açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 15:03

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Down Kafe'yi hizmete açtı

Haberin Devamı

MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde Sen de Gel Down Kafe'yi hizmete açtı. Kafenin açılış töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Menteşe ilçemizde hizmete açtığımız Sen de Gel Dow Kafemiz engelli, engelsiz herkesi buluşturan bir yuva" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye ilçesinin ardından Menteşe ilçesinde de Sen de Gel Down Kafe'yi hizmete açtı. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde hizmete açılan kafenin açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, CHP Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Köse, Demokrat Parti GİK üyesi Zekai Alper muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kafede Engellilerin yanı sıra Down Sendromlu bireylerde çalışacak.

'ENGELLİ ENGELSİZ HERKESİ BULUŞTURAN BİR YUVA'
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kafenin engelli engelsiz herkesi buluşturan bir yuva olacağını ifade etti. Gürün, "Kafenin içerisinde bulunduğu tesis olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezimiz kütüphanesi, spor salonu, kreşi  ve öğrenci çalışma alanları ile 7 den 70'e herkesi bir araya getiren bir yapıda. Down Kafe isim olarak Türkiye'de belirli bir konsept. Kafemizden down sendromlu, engelli, engelsiz tüm vatandaşlarımız yararlanabiliyor, burada istihdam ediliyor" dedi.

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ise engelli bireylerin toplumda ayrımcılığa maruz kalmadan toplumun değerli bir parçası olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de "Burada hizmete açılan kafemiz sadece down sendromlu kardeşlerimizin değil, tüm engelli kardeşlerimizin ortak kullanım alanı olacak" dedi.
(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!