Miniklere, can dostlarıyla iletişim kurma eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Miniklere, can dostlarıyla iletişim kurma eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 13:39

Miniklere, can dostlarıyla iletişim kurma eğitimi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde veteriner hekim Sevim Isparta, anaokulu çocuklarına köpeklerle anlaşma ve iletişim eğitimi verdi.

Bodrum'da yaşayan veteriner hekim Sevim Isparta ve psikolog İlknur Özer, Karya Rotary Kulübü'nün desteğiyle 'Çocuklar için Köpek Dilini Anlama' sosyal sorumluluk projesini başlattı. Eğitimlerinin ilki, Bodrum Montassorri Anaokulunda gerçekleştirildi. Slaytta köpek fotoğrafları gösterildi. Teorik eğitimin ardından okul bahçesinde 5 yaşındaki 'Botalli' isimli köpeğin konu mankenliği eşliğinde miniklere can dostlarının davranışları anlatıldı.

AĞAÇ OLUN KAÇMAYIN

Köpeklerde ısırmaya neden olan insan kaynaklı hataları önlemek ve çocukla köpek arasındaki doğru işaret dilini öğretmeyi amaçladıklarını belirten Isparta, "Okul öncesi çağındaki çocukların soyut duygu ve düşünceleri henüz gelişmediği için kurdukları etkileşimin tek taraflı olduğunu ne yazık ki anlayamazlar ve gerçek bir köpek ile karşılaştıkları zaman köpeğe karşı uygunsuz davranışlarda bulunabilirler. Bu uygunsuz davranışların önüne geçebilmek için köpeklerin de bizler gibi acıyı algılayabilen ve duyguları olan sosyal varlıklar olduğu tiyatral canlandırma yöntemi ile anlattık. Ayrıca köpeği gördüklerinde asla kaçmamaları, onun yerine "ağaç olmaları" gerektiği uygulamalı bir biçimde anlattım. Eğitimin sonunda köpeklerin ne zaman üzgün ne zaman mutlu ve ne zaman sinirli oldukları çocuklar tarafından anlaşılır hale gelmiştir. Çocuklara köpeklerle iletişime girmeden önce mutlaka sahiplerinden izin alması gerektiğini öğrettik. Çocuklara hangi durumlarda köpeklere yaklaşılmaması gerektiği oyunlarla anlattık. Eğitimin sonunda anaokulunun bahçesinde gerçek bir köpekle karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiği ise uygulamalı olarak öğretildi" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!