Muğla'da yangın mağduru 200 çocuğa tablet desteği

Güncelleme Tarihi:

Muğlada yangın mağduru 200 çocuğa tablet desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2021 14:48

Muğla'da yangın mağduru 200 çocuğa tablet desteği

Haberin Devamı

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA'nın Milas ilçesinde 9 kırsal mahallede etkili olan ve 11 gün süren orman yangınında mağdur olan ilkokul çağındaki 200 çocuğa, Milas Süt Birliği'nin hayata geçirdiği 'Geleceğimizi Yeşertiyoruz' isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında tablet verildi.
Milas Süt Birliği'nin, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA iş birliğinde hayata geçirdiği 'Geleceğimizi Yeşertiyoruz' isimli sosyal sorumluluk projesi etkinlikleri sürüyor. İlk proje etkinliğini yangının son olarak söndürüldüğü Fesleğen Mahallesi'nde gerçekleştiren Milas Süt Birliği, projenin ikinci etkinliğini yangın mağduru yerlerden Bozalan Mahallesi'ndeki ilkokulda düzenledi. İkinci etkinlikte, yangın mağduru çocukların resim sanatıyla terapi edilmesi, kırsalda çocukların eğitimleri için ihtiyaç duyduğu tablet desteğinin sağlanması ve yanan alanların yeşertilmesine katkı sunmak hedeflendi. Projesinin Bozalan İlkokulu'ndaki resim teslimi ve tablet dağıtımı etkinliğine Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Bozalan İlkokulu Müdürü Hüsnü Karataş ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur katıldı.
TÜM RESİMLER BİRİNCİ SEÇİLDİ
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve beraberindeki protokol üyeleriyle öğrencileri sınıflarında ziyaret edip, proje kapsamında terapi amacıyla çizdikleri resimleri inceledi. Resimleri çok başarılı bulduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal ve protokol üyeleri, tüm resimlerin birinci seçildiğini açıklayarak öğrencileri tebrik etti. Etkinlik daha sonra tüm öğrencilerin tabletle ödüllendirilmesi ile devam etti.
Milas Süt Birliği'nin, yangın mağduru çocukların yaşadığı travmanın izlerini silmeyi ve kırsaldaki eğitimi desteklemeyi hedefleyen sorumluluk projesini değerli ve başarılı bulduğunu ifade eden Milas Milli Eğitim Müdürü Bal, "Çok büyük bir yangını geride bıraktık. İnşallah, bir daha böylesine afetler yaşamayız. Hepimize geçmiş olsun. Bu bölgede yangından etkilenen çocuklarımız, yangının acı izlerini kağıda ve tuvale dökerek rahatladı. Özellikle pandemi döneminde kırsaldaki eğitim-öğretimin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için tabletin çok değerli bir hediye olduğunu düşünüyorum" dedi.
'EN DERİN YAŞAYAN ÇOCUKLARIMIZ OLDU'
Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin de misyonlarında her zaman geleceğe yatırımın olduğuna vurgu yapıp, "Çocuklarımız en değerli geleceğimiz. Bu nedenle yıllardır çocuklarımız için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. Bu yıl hepimizi derinden üzen acı bir orman yangınıyla karşı karşıya kaldık. Bu yangınlarda ciğerlerimiz olan ormanlarımız yandı, yöre halkımızın, üreticilerimizin tarlaları, zeytinlikleri, evleri yandı. Bu korkuyu, acıyı hepimiz yaşadık ancak en derin yaşayan çocuklarımız oldu. Biz de çocuklarımızın psikolojisini nasıl düzeltebiliriz diyerek, 'Geleceğimizi Yeşertiyoruz' isimli sosyal sorumluluk projemizi hazırladık" diye konuştu. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!