Milaslı genç çiftçilere 90 büyükbaş hayvan hibe edildi

Güncelleme Tarihi:

Milaslı genç çiftçilere 90 büyükbaş hayvan hibe edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 10:56

Milaslı genç çiftçilere 90 büyükbaş hayvan hibe edildi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde düzenlenen törenle 18 genç çiftçiye, 540 bin lira değerinde 90 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Çiftçi Projesi için Milas'ta 18 genç çiftçinin her birine 5'er büyükbaş hayvan hibe edildi. Düzenlenen törende hayvanlar, kura çekimiyle çiftçilere dağıtıldı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, 18 çiftçiye 540 bin lira değerindeki 90 büyükbaş hayvanla ciddi bir devlet desteği sağlandığını belirtti. AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise, "Gençlerimiz artık bu destekler sayesinde şehre göç etmek yerine, yaşadıkları yerde üretim yapıyor ve ülke ekonomisine katkı sunuyor" dedi. Muğla Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal ise 3 yıldır sürdürülen Genç Çiftçi Projesi'yle Muğla genelinde 17 milyon 500 bin liralık hibe desteği verildiğini kaydetti. Müdür Erkal, ayrıca hibe desteği konusunda pozitif ayrımcılık sağlanan kadın çiftçilerin üretimde erkeklere nazaran daha başarılı olduğunu söyledi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden genç çiftçiler ise işletmelerini devletin sağladığı hibe desteğiyle büyütmeyi hedeflediklerini belirterek projeden büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!