Beçin Kalesi'nin belgeseli çekiliyor

Güncelleme Tarihi:

Beçin Kalesinin belgeseli çekiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 15:37

Beçin Kalesi'nin belgeseli çekiliyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde bulunan ve 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Beçin Kalesi'nin belgesel çekimlerine başlandı.

Muğla'nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak amacıyla Muğla Valiliği, İl Kültür-Turizm Müdürlüğü, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Muğla Turist Rehberleri Odası ve Milas Müze Müdürlüğü iş birliğinde protokol imzalandı. Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin koordinatörlüğünde hayata geçirilen protokol kapsamında 'Bir tarih hazinesi' adıyla Beçin Kalesi'nde belgesel çekimi yapılıyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Kültürel mirası tanıtmak, dünyaya sevdirmek, sadece kamu kurum ve kuruluşlarını değil herkesin görevi. Biz de bu amaçla yola çıktık. Eserin ulusal ve uluslararası tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla benzersiz yönleri öne çıkarılacak. Kale ve çevresinde geçmişten bu yana yapılan kazı, restorasyon ve koruma çalışmaları anlatılarak ileriye dönük planlar ve projeksiyonlar ele alınacak" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!