Marmaris'te zabıtadan KDV denetimi

Güncelleme Tarihi:

Marmariste zabıtadan KDV denetimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2022 15:40

Marmaris'te zabıtadan KDV denetimi

Haberin Devamı

MARMARİS (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin ardından Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri ilçedeki marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Temel gıda ürünlerindeki KDV oranı yüzde 8'den 1'e düşürüldü. Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri de indirimle ilgili zincir marketler ve yerel marketlerde denetimler yaptı. Ekipler,  vatandaşların aldıkları ürünlerin kasada kesilen fişlerinin KDV oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediği ve raflardaki fiyat ürün etiketlerinde düzenleme yapılıp yapılmadığını kontrol etti.
Yumurta, süt, peynir, yoğurt, tavuk eti gibi temel gıda ürünlerinden örnekler alarak raf ve kasa arasındaki etiket uyumunu kontrol eden ekipler ayrıca fiyat, son kullanma tarihi, saklama koşulları gibi konularda incelemelerde bulundu. Kurallara uymayan marketlere cezai yaptırım uygulandı. Ekiple birlikte denetimlere çıkan Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürü Muhittin Ergin, "Vatandaşımızın ucuz, kaliteli ve hijyenik şartlarda gıdaya ulaşması için çalışmalarda bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz denetimlerde genelde işletmelerin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirdiğini ancak bazılarında etiketle kasa fiyatları arasında farklılıklar olduğunu tespit ettik. Tespit ettiğimiz işletmelere ilgili kanun maddesi uyarınca cezai işlem uyguladık" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!