Ev kadınlarına tıbbi ve hoş kokulu bitki kursları uygulamalı başladı

Güncelleme Tarihi:

Ev kadınlarına tıbbi ve hoş kokulu bitki kursları uygulamalı başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2021 14:33

Ev kadınlarına tıbbi ve hoş kokulu bitki kursları uygulamalı başladı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler kursuna katılan çoğunluğu ev hanımlarından oluşan 20 kursiyer Turgut Mahallesi'nde uygulamalı eğitim aldı.
Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi koordinesiyle 'Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu' açıldı. 1 hafta ders alan çoğunluğu ev kadınlarından oluşan 20 kişi, bugün ilçenin 40 kilometre kırsalında bulunan Turgut Mahallesinde uygulamalı eğitim aldı. İlçe Tarım ve Orman ile Halk Eğitim Merkezi yetkilileri koordinesinde tıbbi ve aromatik bitkilerin tarlaya ekimi uygulamalı gösterildi. Yapılan anlatım sonrası kursiyerler ellerindeki fidanları tarlaya dikti.
Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nejmettin Kaya, "Halk Eğitim Merkezi ile hoş kokulu ve tıbbi bitki kursumuz açıldı. Bölge üreticilerimizi desteklemek ve bilinçlendirmek amacıyla devam eden kursumuzda lavanta, salep, kekik, adaçayı gibi çeşitli bitkilerin yetiştirme teknikleri hakkında bilgi veriyoruz. Kurslarımız boyunca kırsal mahallelerimizde üreticilere uygulamalı olarak tarlalarında eğitim verilmektedir. Aynı zamanda üreticilerimizin bilinçli üretim yapması yanında alternatif tarıma yönlendirerek atıl arazilerin üretime kazandırılması ve tarımsal üretimin artırılması hedeflenmektedir. Kurs sonunda katılımcılara Marmaris Halk Eğitim Merkezi tarafından bakanlık onaylı sertifika verilecektir" dedi.

 Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!