Komşuda eşzamanlı Türk Filmleri Festivali

Güncelleme Tarihi:

Komşuda eşzamanlı Türk Filmleri Festivali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 12:12

Komşuda eşzamanlı Türk Filmleri Festivali

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde önümüzdeki hafta çok sayıda oyuncu ve yönetmenin katılımıyla başlayacak Türk Filmleri Festivali ilk kez komşu Yunan adası İstanköy'de de düzenlenecek.
Bodrum İlçesi'ndeki 6'ncı Bodrum Türk Filmleri Festivali, ilk kez aynı anda Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası'nda da yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları, Bodrum ve İstanköy Belediyeleri destekleri ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Magazin Gazetecileri Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen etkinlik süresince bu yılın ses getiren pek çok filmi seyirciye ücretsiz gösterilecek. Ayrıca yeni filmlerin söyleşi, gala ve oyunculu gösterimleri ile tanıtımı gerçekleştirilecek.
KOMŞUDA MANŞET OLDU
Yunan gazeteleri adada düzenlenecek ilk Türk Film Festivali ile ilgili haberlere geniş yer verdi. 26 Eylül Pazartesi günü başlayacak festivale aralarında Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay'ın da bulunduğu 150'ye yakın sanatçı, oyuncu, yönetmen ve gazetecinin katılması bekleniyor. Festival kapsamında Deliormanlı, Nadide Hayat, Dedemin Fişi, Ertuğrul 1890 ve Kızkaçıran, Türk ve Yunan izleyicilerle buluşacak. Adaya gidecek olan sanatçılar söyleşi ve Türk-Yunan ortak film festivali için düzenlenecek toplantıya katılacak.
TÜRK SİNEMASI EMEK ÖDÜLLERİ VERİLECEK
26-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Bodrum ayağında ise Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde yönetmen ve oyuncularının da katılımı ile halkla ilk kez buluşacak filmlerden bazıları Çakallarla Dans 4, Pamuk Prens, Keşif ve İkinci Şans olacak. 30 Eylül Cuma akşamı Bodrum Kalesi'nde gerçekleşecek SİSAY Türk Sineması Emek Ödülleri sahiplerini bulacak. Bu yıl ödül alacak sanatçı ve yapımcılar arasında Perihan Savaş, Halil Ergün, Serdar Gökhan, Mehmet Soyarslan, Işıl Yücesoy ve Selma Güneri bulunuyor. Festival, Sinema Genel Müdürlüğü'nün de katıldığı sektör sorunlarının ve gelecek vizyonunun değerlendirildiği yuvarlak masa toplantısı ile son bulacak.
Bodrum ve Yunanistan'da gösterime girecek tüm filmlerin ücretsiz gösterileceği ve İngilizce alt yazılı yayınlanacağını belirten Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı Cenk Sezgin "5 yıldır Bodrum'da düzenlediğimiz ve Türk sinemasının önemli oyuncu ve yönetmenlerini halkla buluşmasını sağladığımız festivale bu kez komşumuz İstanköy de ortak oldu. Sinema sanatı ve dostluk ilişkilerini daha da ileriye götürecek bu festival daha ileride her iki kentin ortak girişimleri ile uluslararası film festivaline dönüşütürülebilir. Türk Filmleri Festivali'ni izlemek için İstanköy adasına Rodos, Sömbeki (Simi), Kilimli (Kalimnos), Leros ve Patmos adalarından da yüzlerce sinemaseverin geleceğini öğrendik" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!