Kazada ölen Fransız bisikletçi davasında 'kusur tespiti' için rapor istendi

Güncelleme Tarihi:

Kazada ölen Fransız bisikletçi davasında kusur tespiti için rapor istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 17:06

Kazada ölen Fransız bisikletçi davasında 'kusur tespiti' için rapor istendi

Haberin Devamı

Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), (DHA)- MARMARİS'te 24 Mayıs 2015 tarihinde, otomobiliyle emniyet şeridinde bisikletiyle ilerlediği ileri sürülen Fransız gezgin 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe'ye çarparak ölümüne neden olan Necip Korucuoğlu'nun 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, tarafların kazadaki kusur oranlarının tespiti için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.
40 ülkeyi gezdikten sonra Türkiye'de bisiklet turuna çıkan Christian Jean Auguste Niaffe'ye, Marmaris'e 15 kilometre uzaklıktaki Taşhan Mevkisi'nde rampa çıkarken virajda, 33 yaşındaki Necip Korucuoğlu yönetimindeki 48 SK 338 plakalı otomobil arkadan çarptı. Ağır yaralanan Fransız bisikletçi Niaffe, hastanede yaşamını yitirdi. Kazanın ardından 8'de 8 oranında kusurlu bulunan otomobil sürücüsü Korucuoğlu hakkında, Marmaris 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde TCK'nın 85/1'inci maddesini içeren 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın altıncı duruşması bugün görüldü.
Duruşma tutuksuz sanık Necip Korucuoğlu'nun avukatı İbrahim Uğur Güreşçi, Trafikte Haklarım Derneği Başkanı Yasemin Usta ve bir grup dernek üyesi, Muğla Bisiklet Derneği üyeleri katıldı. Duruşmada sanık vekili avukat İbrahim Uğur Güreşçi, Muğla Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi'ne Bağlı Trafik Bilirkişisi tarafından hazırlanan bilirkişi raporundaki aleyhe hususları kabul etmediklerini belirtip, "Bilirkişi raporundaki, müvekkilimin maktülü bulunmuş olduğu şeridi ihlal ettiği yönündeki kanaatine katılmıyoruz. Taraflar farklı şeritlerde olduğu için takip mesafesini korumak gibi bir yükümlülükleri mevcut değildir. Bisiklet sürücüsü şerit ihlalinde bulunduğu için kaza meydana gelmiştir. Müvekkilimin bisikletle değil arkasındaki römorko çarpmış olması tezimizi doğrulamaktadır. Bisikletin arkasına römork takılması rahat kullanılmadığına delildir. Bu hususlar gözetilerek meydana gelen kazada tarafların var ise kusur durumlarının tespiti için İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından kurulan bir heyet veya İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından tekrar rapor düzenlemesini talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme hakimi, sanık vekili Güreşçi'nin bu talebini kabul edip, tarafların kazadaki kusur durumunun tespiti için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!