Güneş enerjili bisikletle dünya turu

Güncelleme Tarihi:

Güneş enerjili bisikletle dünya turu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 13:37

- Tasarladığı güneş enerjisiyle çalışan 3 tekerlekli bisikletiyle dünya turuna çıkan İsviçreli Brandenberger, Fethiye'de mola verdi

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Güneş enerjisiyle çalışan 3 tekerlekli bisikletle dünya turuna çıkan İsviçreli David Brandenberger, Fethiye'ye ulaştı.

İsviçre'den geçen yıl temmuz ayında yola çıkan 46 yaşındaki Brandenberger, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'yi ziyaret etti.

Yolculuğunu kendi tasarımı 3 tekerlekli bisikletiyle yapan Brandenberger, bisikleti çalıştıracak elektriği ise bisikletinin arkasına bağladığı römorka yerleştirdiği güneş panelleriyle sağlıyor. Römorkuna "uzun araç" ibaresi yazdırarak sürücülerin dikkatini çekmeye çalışan İsviçreli gezgin, yolculuğu boyunca da doğa fotoğrafları çekiyor.

Muğla'nın kıyı ilçelerini gezerek Fethiye ilçesinde mola veren Brandenberger, buradan da Antalya'ya gitmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Brandenberger, gazetecilere yaptığı açıklamada, bisikletiyle 7,5 aydır dünyayı dolaştığını belirtti.

Yanında fazla eşya taşıdığı için motosikletle bu imkanı bulamayacağını söyleyen Brandenberger, "Bisikletim güneş enerjisiyle çalışan elektrikli bir motora sahip. Her gittiğim yerde şarj için fişe takmak istemiyordum. O yüzden güneş enerjisini seçtim. Hem ekonomik hem de çevre kirliliğinin önlenmesi için çok daha iyi" dedi.

Brandenberger,Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan arkadaşlarının 3 yıl önce buna benzer bir bisiklet turu yaptığını anlatarak, "Arkadaşlarım, o dönemde Fransa'dan Kazakistan'a gitmişler. Onların deneyimlerinden faydalandım. Bu bisikleti onlarla tasarladım. Bisikletim onların yaşadığı sorunları yaşamayacak şekilde tasarlandı" diye konuştu.

Bisikleti dayandığı sürece yolculuğunu sürdürmeyi planladığını belirten Brandenberger, bir bitiş noktası planlamadığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!