Fethiye'ye "Özgecan Aslan Anıtı"

Güncelleme Tarihi:

Fethiyeye Özgecan Aslan Anıtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 17:26

- Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan Özgecan Aslan Anıtı, törenle açıldı- Anne Songül Aslan:- "Onun anısına rehabilitasyon merkezi kurmak istiyoruz. Türk halkımızın ve devletimizin de desteklerini bekliyoruz"- "Kızımı 3 kez rüyamda gördüm. 'Anne ben ölmedim yaşıyorum üzülme', 'Anne ben ölmedim, yaşıyorum, melek oldum' diyor. Ben kızımın çok iyi bir yerde olduğunu biliyorum"

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste 19 yaşında öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Fethiye ilçesinde yaptırılan anıt, düzenlenen törenle açıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından 2. Etap Sahil Bandı'na yaptırılan "Özgecan Aslan Anıtı"nın açılış törenine, öldürülen genç kızın annesi Songül Aslan da katıldı.

Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Özgecan'ın, tüm taciz, tecavüz, dışlanma ve ayrıma uğrayan kadınların sembolü olduğunu söyledi.

Anıtı öldürülen tüm kadınları saygıyla anmak için yaptıklarını anlatan Saatcı, göreve geldikleri günden beri hiçbir toplumsal olaya sırt çevirmediklerini, bu anıtı da ahlaksızlığın ve umutsuzluğun karanlığına karşı yakılmış bir ışık olarak gördüklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan da bundan sonra hiçbir kadına kıyılmaması ve hiçbir ananın ciğerinin yanmamasını temenni etti.

Bir çocuğun yetişmesinde en büyük rolün annede olduğuna dikkati çeken Aslan, evladın öncelikle annesini temsil ettiğini vurguladı.

Aslan, herkesin çocuklarını Allah sevgisi ve merhametiyle yetiştirmesi temennisinde de bulundu.

- "Kızımı rüyamda gördüm"

Merhametli yetiştirilen erkek çocuğunun bir karıncayı dahi incitemeyeceğine işaret eden Aslan, şöyle konuştu:

"Allah sevgisiyle büyütülen bir erkek kadına el kaldırmaz. 'Özgecan hep özelim, hedeflerim var' derdi. Çok çalışkandı. Hep iyi bir psikolog olup herkesi iyileştireceğini söylerdi. Maalesef kızım yapamadı. Özgecanımın hedeflerini gerçekleştiremedik. Onun anısına rehabilitasyon merkezi kurmak istiyoruz. Türk halkımızın ve devletimizin de desteklerini bekliyoruz. Bir evde eğitim ve sevgi olmazsa böyle cani insanlar oluyor. Ne yazık ki günümüzde bu tür olaylarla çok karşılaşıyoruz. Bu nedenle anne ve babalar çocuk yetiştirirken söylediklerime dikkat etsin."

Kızını rüyasında gördüğünü anlatan Aslan, "(Anne ben ölmedim yaşıyorum üzülme) diyor. 3 kez bu rüyayı gördüm. 'Anne ben ölmedim, yaşıyorum, melek oldum' diyor. Ben kızımın çok iyi bir yerde olduğunu biliyorum çünkü benim kızım çok saf ve temiz kalpliydi. Hiç kimseyi incitmezdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Songül Aslan, konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan Özgecan Aslan Anıtı'na karanfiller bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!