Datça'dan Yeni Zelanda Başbakanı'na ödül

Güncelleme Tarihi:

Datçadan Yeni Zelanda Başbakanına ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2021 12:00

Datça'dan Yeni Zelanda Başbakanı'na ödül

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) 11'nci kuruluş yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte Pandemi sürecinde ülkesini 'Güçlü Ol, Nazik ve Şefkatli Ol' sloganıyla en az etkilenecek şekilde yöneten Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'e, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verildi.

UKKSA'da bu yıl, 'Pandemi Günlerinde Sanat' temasıyla düzenlenen, '11. Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali' kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, ressamlar Ertuğrul Ateş, Ali Düzgün ve Funda Tarakçıoğlu, seramik sanatçıları Mehmet Oral ve Ece Kazan ile heykeltıraş Emel Vardar'ın eserleri sanatseverlerle buluştu. UKKSA Sanat Yönetmeni Emine Özkarslıoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık iki yıldır süren pandeminin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de derinden etkilediğini söyledi. Özkarslıoğlu, bu travmadan çıkışta sanatın önemine dikkat çekip, “Sanatın farkındalıklara saygıyı, birlikte yaşamı, yaşamın her gün yeni bir bakışla kuruluşunu sağladığını; doğayla kurdu, kuşu böceği, havayı ve suyu ile barış içerisinde yaşama duygusu oluşturduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Özkarslıoğlu'nun açış konuşmasının ardından, çalıştıkları alanda başarılı olan isimlere, UKKSA'nın Yaşam Boyu Onur Ödülleri dağıtıldı. Pandemi sürecinde ülkesini 'Güçlü Ol, Nazik ve Şefkatli Ol' sloganıyla en az etkilenecek şekilde yöneten Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in ödülü, UKKSA Sanat Yönetmeni Emine Özkarslıoğlu tarafından, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wlendy Hinton'a verildi.

Büyükelçi Hinton ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ilk kez böyle bir ödül aldıklarını belirtip, ülkesi ve Başbakan Ardern adına UKKSA'ya teşekkür etti. Hinton, Başbakan Ardern'in pandemi ile mücadelede çok sıkı tedbirler aldığı için zaman zaman sert eleştirilere maruz kalmasına rağmen bu uygulamalardan asla geri atmadığını söyledi.

Etkinlikte, ülkemizde pandemi sürecinde görevlerini büyük bir özveri ile yerine getiren tüm sağlık görevlileri adına, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Prof. Dr. Hakan Erbay, Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelesindeki çabalarından dolaylı 'Uçan Süpürge'nin kurucusu Halime Güner, Çağdaş Türk Kültürü ve Edebiyatının tanıtımını yurt içinde ve yurt dışında başarı ile yapan Yazar Nedim Gürsel ile Gazeteciler Sarhan Asker ve Esmer Alev Ekebaş'a yaşam boyu onur ödülleri verildi. UKKSA tarafından Yaşam boyu onur ödülü verilen isimlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise törene katılamazken bir teşekkür mesajı gönderdi.

Etkinlik, opera sanatçıları Birgül Su Ariç ve Mehmet Ariç'in konseri ile sona erdi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!