Datça'da lise öğrencilerden bilim fuarı

Güncelleme Tarihi:

Datçada lise öğrencilerden bilim fuarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2021 12:52

Datça'da lise öğrencilerden bilim fuarı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Şehit Ersoy Yorulmaz Anadolu Lisesi'nde, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi. 72 öğrencinin 19 projesinin yer aldığı fuarda, en büyük ilgiyi 'Perdesiz Gitar' ve 'Eski Datça Yaşantısı' projeleri gördü.
Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Anadolu Lisesi'nde, öğrencilerin bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymaları sağlamak amacıyla 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. Fuarın açılışını Datça İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Lütfi Özçınar yaptı. Fuarda 72 öğrencinin 19 projesi sergilendi. Datça İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Lütfi Özçınar tarafından açılışı yapılan fuarda, 11'inci sınıf öğrencisi Emir Sönmez (16) ile 10'uncu sınıf öğrencileri Enes Vural (15) ve Efe Demir Başar (15) tarafından geliştirilen 'Perdesiz Gitar' ve 10'uncu sınıf öğrencileri Ayşenur Aydın (15), Defne Karaman (15) ve Eylem Uysal'ın (16) 'Eski Datça Yaşantısı' isimli projeleri büyük ilgi gördü.
Perdesiz gitar projesiyle, Batı müziğini Türk sanat müziğine daha yatkın hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Proje Sözcüsü Emir Sönmez, "Bu çalışmada akustik gitar telleri ile perdesiz elektro gitar yaptık. Amacımız, müzikte farklı bir tarz ve ses elde etmek" dedi.
Ayşenur Aydın da Eski Datça Yaşantısı projesiyle, Datça'da eski tarihlerde kullanılan giysileri tespit edip yeniden hayata kazandırarak, kültürel mirasın sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!