Datça'da kütüphanesiz okul kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Datçada kütüphanesiz okul kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2021 18:36

Datça'da kütüphanesiz okul kalmadı

Haberin Devamı

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Datça ilçesinde kütüphanesiz okul kalmadı. İlçede 7 okulun daha kütüphaneye kavuşmasıyla birlikte toplam 15 okulun tamamında kütüphaneler hizmet vermeye başladı.

Kabaklarlı İlkokulu Kütüphanesi'nde, Datça Kaymakamı Mesut Çoban ve Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal'ın katılımıyla düzenlenen törenle, aynı anda online olarak diğer 6 okulun kütüphanesi hizmete açıldı.
Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi' ile Datça'daki okulların tümünde kütüphane açıldığını söyledi. Kabaklarlı İlkokulu İle birlikte, Reşadiye Kazım Yılmaz İlkokulu, Reşadiye Ortaokulu, Yılmazlar Ortaokulu, Kazım Yılmaz İlkokulu, Datça Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki okul kütüphanelerinin bugün itibariyle hizmet vermeye başladığını ifade eden Çoban, "Kabaklarlı İlkokulumuzun kütüphanesi Kabaklarlı ailesinin yardımlarıyla diğer okullarımızın kütüphaneleri ise imece usulü yenilenmiştir. Bir ay gibi kısa zamanda Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz kütüphanelerimiz için donanım malzemesi sağlamış, idareci öğretmen ve diğer görevlilerimiz işbirliği içinde çalışarak kütüphanelerimizi öğrencilerimizin kullanımına hazır hale getirmiştir. Hayırseverlerimizin de çabalarıyla ilçemizdeki okul kütüphanelerimiz de 6 bin 789 kitap sayısına ulaşmış bulunmaktayız" dedi.
Kaymakam Mesut Çoban, online bağlantı ile diğer okul kütüphane yetkilileri ile görüşerek onlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı.  
Bazı okullarda halen kitap ihtiyacı olduğunu öğrenen Kaymakam Çoban, "Datçalıların kitap bağışı konusunda çok duyarlı olduklarını biliyorum. Bağışçılar bize de ulaşıyor. Hem Bakanlığımızdan gelen kitaplarla hem de bağışçılarımızdan gelen, uygun gördüğümüz, kabul ettiğimiz kitaplarla, kütüphanelerimizin kitap eksikleri en kısa sürede tamamlanacaktır " dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!