Datça'da broşürlü deprem bilgilendirme etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Datçada broşürlü deprem bilgilendirme etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2021 16:20

Datça'da broşürlü deprem bilgilendirme etkinliği

Haberin Devamı

Muğla'nın Datça ilçesinde, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, halka deprem bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Afet Acil Haberleşme Hizmet Grubu (TRAC) ekiplerinin iş birliğinde ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, ilçe merkezindeki işyerleri tek tek dolaşılarak esnafa ve vatandaşlara olası depremler öncesi ve sonrası alınması gereken önlemlerin yer aldığı deprem bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
MAG-AME Muğla İl Temsilcisi Barış Muştu, depremlere hazırlık konusunda farkındalığı artırmak ve deprem konusunda bilinçli bir toplum oluşturmanın önemine dikkat çekti. Muştu, "Olası depremlerin öncesi ve sonrasında alınacak önlemler ile kayıp ve zararların en aza indirilmesi mümkünken, yetersiz bilgi nedeniyle kayıplar çok daha büyük felaketlere yol açıyor. Bu nedenle depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız" dedi. Ekipler, etkinlik süresince 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kadınlara karanfil dağıtmayı da ihmal etmediler.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!