Datça İlçe Emniyet Müdürü Toygun, muhtarlarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Datça İlçe Emniyet Müdürü Toygun, muhtarlarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 09:59

Datça İlçe Emniyet Müdürü Toygun, muhtarlarla buluştu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun, polis sorumluluk alanında görevli mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Emniyet Müdürü Toygun'un başkanlığında, polis ve halk ilişkilerinin en üst seviyeye çıkarılması ve kurumsal iletişimin geliştirilmesi amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İskele, Reşadiye ve Eski Datça Mahalle muhtarları ve azaları, trafik, asayiş ve karakol amirleri katıldı. Toplantıya katılan mahalle muhtarları ile azaların istek ve şikayetlerini dinleyerek not aldıran Toygun, tüm taleplerin değerlendirileceğini söyledi. Cadde ve sokaklardaki hatalı otopark ve kasksız motosiklet kullanımı konusunda gerekli denetimlerin yapılacağını ifade eden Toygun, göçmen kaçakçılığı ile mücadele konusunda ise herkese görev düştüğünü belirtti.

'MÜLTECİLERİN DATÇA'DA İKAMET İZNİ YOK'

Datça'da mültecilerin ikamet izinlerinin bulunmadığını hatırlatan Toygun, "Dolayısıyla göçmenlerin elinde, hangi belge olursa olsun burada ikamet edemezler. Karada yakalananlar, tebligatları yapılarak otobüslere bindirilip, Muğla dışına ikamet ettiği ile gönderiliyorlar. Denizde yakalananlar ise, göçmen kaçakçılığı eylemine karıştıkları gerekçesiyle haklarında adli işlem yapılıyor. Ve sonrasında doktor raporları, ifadeleri ve tek tek parmak izleri alınıp kimlik tespitleri yapıldıktan sonra, Muğla Göç İdaresi'ne gönderiliyorlar. Datçalılar'dan isteğimiz, sokakta, otelde, pansiyonda ve hatta evlerde, mülteci gördüklerin bize ihbarda bulunsunlar. Biz bu kişilerin haklarında gereken incelemeleri yapar, il dışına çıkmalarını sağlarız" dedi.

'BİLDİRİM DIŞI EV KİRALAMANIN CEZASI 15 BİN TL'

Kaçak göçmenlerin, evlerde günübirlik konaklayarak gizlenme yoluna gittiklerine ilişkin şikayetleri de değerlendiren Toygun, "Mevzuat çok açık. Bir kişiye bildirimde bulunmadan ev kiralamanın cezası 15 bin TL'dir. Emlakçılar Odası ve günübirlik ev işi yapan apart sahipleriyle bu konuyu görüşeceğiz. Bildirim dışı ev kiralayanların, terör olaylarına karışması nedeniyle bu uygulama başlatıldı. Muhtarlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. İlçemizde şu an mülteci olayları ile ilgili bir artış dikkat çekiyor. Biz, yasal çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu sorunu aşabilmek için el ele gayret göstermek zorundayız. Günübirlik ev kiralamak yasak değil. Sadece, aynı oteller gibi yasal prosedürlerin yerine getirilmesi ve evi kiralayan kişilerin kimliklerin emniyete bildirilmesi gerekiyor. Çoğu kişi bu işlemleri yapmıyor. Kayıt dışı ev kiralama yoluna gidiyor. Söylediğim gibi bu durum tespit edildiğinde cezai işlem uygulanacaktır" diye konuştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!