Datça eski hükümet konağı arazisine köklü çözüm

Güncelleme Tarihi:

Datça eski hükümet konağı arazisine köklü çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2020 17:38

Datça eski hükümet konağı arazisine köklü çözüm

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, olası bir depremde yıkılma riski bulunduğu için 3 yıl önce boşaltılarak yıkılan eski hükümet konağı arazisiyle ilgili kriz çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan imar plan değişikliğiyle arazi, 'resmi kurum alanı'ndan çıkarılarak, 'meydan ve zeminaltı otopark' olarak tekrar düzenlendi.

Datça'da hükümet binası, olası bir depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle 2017 yılında Muğla Valiliği'nin kararı doğrultusunda yıkıldı. Kısa süre önce Emniyet Genel Müdürlüğü, Datça Belediyesi'ne başvuruda bulunarak, 5 bin 300 metrekarelik arazide prefabrik bir bina için ruhsat talebinde bulundu. Bu durumu öğrenen kentteki sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileri ise Datça Kent Konseyi'nin çağrısı üzerine, Datça Belediyesi'nde soluğu aldı. Vatandaşlar, alanın meydan ve yeşil alan olarak kullanılmasını istedi. Bunun için vatandaşlar ayrıca imza kampanyası da düzenledi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, eski hükümet konağı arazisiyle ilgili kriz mutlu sona erdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan imar plan değişikliğiyle arazi, 'resmi kurum alanı'ndan çıkarılarak, 'meydan ve zeminaltı otopark' olarak tekrar düzenlendi. Datça Belediye Meclis Üyesi AK Parti Haluk Laçin, AK Parti İlçe Başkan Vekili Süleyman Bayar, MHP İlçe Başkanı Alparslan Karabacak, AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyeleriyle birlikte, basın açıklaması yaptı.

Datça Belediye Meclis Üyesi AK Parti Haluk Laçin, "Ne dediysek sonuna kadar arkasındayız. 31 Mart secimleri öncesi bu alanın meydan ve zemin altı otopark olarak düzenlenmesi gerektiğini taahhüd etmiştik. Bu amaçla Kazım Yılmaz bulvarındaki mülkiyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olan 27 bin metrekarelik alanın turizm alanından çıkarılarak, 'resmi kurum, park, yol ve otopark' olarak düzenlenmesi gerekiyordu. Yeni yapılan plan değişikliğiyle gururla söylüyorum ki, bu değişiklik de kabul edildi. Böylelikle kaymakamlık ve emniyet dahil tüm resmi kurumlar bu yere taşınacak olan yeni hükümet konağı içerisinde yer alacak" dedi. Laçin, ayrıca yaklaşık 7 yıl önce yıkılan ögretmenevi arazisinin de turizm tesis alanından çıkarılarak, 'günübirlik tesis' alanına çevrildiğini söyledi. Laçin, 3 plan değişikliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen AK Parti Muğla Milletvekilleri Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan'a teşekkür etti.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!