Büyükşehir karikatür yarışması ödül töreni yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir karikatür yarışması ödül töreni yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2022 18:36

Büyükşehir karikatür yarışması ödül töreni yapıldı

Haberin Devamı

MUĞLA, (DHA) - MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından 'yangın' temasıyla düzenlenen 3'üncü Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sanata ve sanatçıya daha özgür bir ortam sağlanması gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz dönemlerde 5 yıl ulusal olarak düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi karikatür yarışmasının yoğun ilgi görmesi nedeniyle uluslararası düzeye taşındı. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen uluslararası karikatür yarışması 'yangın' temasıyla düzenlenirken, ödüle layık görülen eser sahiplerine düzenlenen törenle ödülleri verildi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde düzenlenen ödül törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün yanı sıra, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İyi Parti İl Başkan Vekili Kazım Toprak, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanı Taner Yiğit, karikatür yarışması ile ilgili detaylı bilgiler verirken ulusal ve uluslararası olmak üzere düzenledikleri 8 yarışmaya 5 bin 533 karikatürün katıldığını ve ellerinde çok geniş bir sanat arşivi olduğunu söyledi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ANTALYA'YA GİTTİ
Yangın konusuyla düzenlenen 3. Uluslararası Karikatür yarışmasının jüri üyeliğini Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Şevket Yalaz, Sait Munzur, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçacı ile mizah yazarı Savaş Ünlü yaptı. Yarışmadan birincilik ödülünün Antalya'dan Kürşat Zaman kazandı. İranlı Safad Rafeei ikinci, Kocaeli'den Ahmet Özalp ise üçüncü oldu. Mansiyon dalında Hırvatistan'dan Mojmir Mihatov birinci, İstanbul'dan Nuhsal Işın ikinci, Bursa'dan Fatih Aksular üçüncü oldu. 18 yaş altı ödülünü ise Çorum'dan Hatice Uysal ve Sinop'tan Zeynep Türkmen kazandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün törende, karikatürün sanatın gücünü kullanarak toplumdaki sorunları dile getirmek, yöneticileri ikaz etmek ve toplumun gelişmesini sağlamak için önemli bir enstrüman olduğunu vurguladı.

Karikatürist ve jüri üyesi Gürbüz Doğan Ekşioğlu, "Karikatür sanatın dışlanan dalıdır. Bunun yeşermesine vesile olan Osman Gürün'e teşekkür ederim" dedi.

Karikatürist Mehmet Selçuk ise geçen sene yaşanan büyük yangınlar nedeniyle yarışmanın konusunun olarak belirlendiğini söyledi.

Sarkis Paçacı da "Gırgır dergisinde 1975 yılında çizmeye başladım 17 yaşındaydım o zaman. Şimdi bunun üzerinden yarım asır kadar geçti. Bugün Oğuz Aral ödülünü vereceğim. Bundan çok onur duyuyorum" diye konuştu.

Konuşmalarında ardından ödül töreni yapılırken birinciliği kazanan Kürşat Zaman, ödülünü Gürün'den aldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!