Bodrum'un en büyük arıtma tesisi için imzalar atıldı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumun en büyük arıtma tesisi için imzalar atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2021 17:01

Bodrum'un en büyük arıtma tesisi için imzalar atıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi, Turgutreis Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve tamamlandığında ilçedeki en büyüğü olacak, 37 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi için imzalar atıldı.

Dünya'nın ve Türkiye'nin en özel turizm merkezlerinden biri olan Muğla'nın Bodrum ilçesine Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı çalışmaları devam ediyor. Bodrum Turgutreis'e yapılacak Bodrum'un en büyük Atıksu Arıtma Tesisi için imzalar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve yüklenici firma yetkilileri tarafından atıldı. İki kademeli olarak planlanan ve ÇED Olumlu Belgesi de alınmış olan Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin 113 milyon 600 bin TL'ye mal olacağı bildirildi. Toplam kapasitesi 37 bin metreküp olacak arıtma tesisinin 200 bin nüfusa hizmet vereceği belirtildi. Proje kapsamında Atıksu Arıtma Tesisi'ne ait deniz deşarj hattı da inşa edilecek. Deniz deşarj hattının kara bölümü 1000 milimetre çapında ve 1850 metre uzunluğunda, deniz bölümü ise 800 mm çapında ve 1487 metre uzunluğunda olacak. Deşarj hattı uzunluğu arıtma tesisinin çıkışından itibaren toplam 3 bin 337 metre olacağı kaydedildi.

Bodrum Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi için yapılan imza töreninde konuşan yüklenici firma yetkilileri bugüne kadar 35 atıksu arıtma tesisi yaptıklarını belirtip, Türkiye'nin özel illerinden biri olduğunu belirtikleri Muğla'ya ve onun güzel ilçesi Bodrum'a yapacakları proje için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de Bodrum'un en büyük arıtma tesisi için imzaları attıklarını, yaptıkları altyapı yatırımları ile ilçenin uzun yıllardır çözüm bekleyen sorunların çözüme kavuştuğunu söyledi.

"Bodrum'un hep güzellikleri ile anılacak" diyen Başkan Gürün, şöyle devam etti:

"Bodrum için çok önemli bir yatırımı daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisimiz Bodrum'un en büyük arıtma tesisi olacak. Muğla’mızın en büyük arıtma tesisi 50 bin metreküp kapasite ile Marmaris ilçemizde. Bodrum Turgutreis'te yapacağımız arıtma tesisi, 37 bin metreküp kapasitesi, deniz deşarjı ve elde edilen suyun yeşil alanlarda kullanılması özellikleri ile modern ve Muğla'ya yakışan bir tesis olacak. Sürekli altyapı problemleri ile anılan Bodrumumuzun bir sorununu daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!