Bodrum'da sağlıklı yaşam için 'Hareket Her Yerde' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda sağlıklı yaşam için Hareket Her Yerde etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 18:28

Bodrum'da sağlıklı yaşam için 'Hareket Her Yerde' etkinliği

Haberin Devamı

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA) - BODRUM'da, Sağlık Bakanlığı'nın fiziksel aktiviteyi ön plana çıkarmak ve sağlıklı yaşamaya teşvik için hayata geçirdiği 'Hareket Her Yerde' etkinliği düzenlendi. Mankenler Asuman Krause ve Murat Başoğlu da etkinliği katılarak halkla birlikte spor yaptı.
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından iki yıl önce başlatılan 'Hareket Her Yerde' etkinliği, bugün Yalıkavak Mahallesi'ndeki Palmarina Bodrum'da gerçekleştirildi. Palmarina girişine yerleştirilen sekiz sihirbaz aynanın önünde birikenler, kendi vücut ölçülerini farklı boyutlarda gördü; bol bol selfi yaparak fotoğraf çekti. Şişmanları zayıf, zayıfları ise şişman gösteren aynalar kahkahaya boğdu. Ardından Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan standa girildi ve burada kalori ölçümü yapan bileklikler verildi. Etkinliğe Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd. Doc. Dr. Hacı Ömer Tontuş, mankenler Asuman Krause ve Murat Başoğlu da destek verdi.
Palmarina yaklaşık bir kilometre yürüyen grup, ardından mankenler Asuman Krause ve Murat Başoğlu'nun beklediği hareket standına geldi. Burada takım elbise ve günlük kıyafet giyen mankenlerle sabit bisiklete binerek pedal çeviren grup, ardından vücut yağ ölçümlerini yaptırdı.
İstanbul'dan tatile gelen evli ve iki çocuk annesi Mali Müşavir Şengül Şenoğlu, "Aslında hepimiz hareketsizliği bahane ediyoruz. Ben de spor yapmıyorum ama mümkün olduğunca yürümeye çalışıyorum. İşyerime giden yolları sık sık değiştirip uzatmaya çalışıyorum. Tatildeyim Sağlık Bakanlığı'nın etkinliğinde görünce bende eşimle birlikte katıldım" dedi.
Spor bir takım elbiseyle vatandaşlarla birlikte spor bisiklette pedal çeviren manken Burat Başoğlu ise "Toplum olarak rahata ve lükse o kadar alıştık ki bırakın spor yapmayı neredeyse tuvalete bile arabayla gidiyoruz. Hareketsizlik son yıllarda en üst seviyeye ulaştı. Bu nedenle ben de bugün takım elbise giyerek pedal çeviriyorum. Çünkü sağlıklı olmak için günde bir miktar hareket yapsak yürüsek bisiklete binsek yeterli. İllede spor malzemesi olması gerekmiyor" dedi.
Üç saatte yaklaşık 800 vatandaşın katıldığı etkinlikte, hareketsizliğin bahane olamayacağını belirten Asuman Krause "Gördüğünüz gibi alışveriş merkezlerinde, marinada, sokakta, her yerde hareket edebiliriz. Durup oturmak yemek içmek gibi hareketlilikte bir yaşam tarzı haline getirilmeli. Son yıllarda hareketsiz bir toplum haline geldik, hareketlilikle birlikte daha sağlıklı ve daha mutlu bir toplum haline gelebiliriz. Bu nedenle ben de her gün spor yapmama rağmen bugün bu etkinlikte vatandaşlarla birlikte olmak istedim. Gördüğünüz gibi günlük kıyafetimle geldim" diye konuştu.
SAHİLLER VE PLAJLARDA DA YAPILACAK
Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Tontuş ise iki yıl önce AVM'lerde başlayan etkinliğin hızla farklı mekanlara yayıldığını belirterek, "Etkinliğimize katılan vatandaşlarımızın sayısı hızla artıyor. Hareketli yaşam kendi kendimizi sağlıklı bir geleceğe hazırlamak için çok önemlidir. Türk toplumunun yüzde 72'si günde 15 dakikadan az hareket ediyor. Bu gelecek nesillerimiz içinde çok önemli bir sorun. Bu konuda bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu nedenle yaz aylarında bu etkinliğimiz sahillere, plajlara da inecek. Bu etkinliği Bursa ve İzmir'de devam ettireceğiz. Bütün amacımız hareket etmek için herhangi bir kıyafet ve mekan gerekmediğini anlatmak. Bu etkinlikle farkındalık yaratıp 7'den 70'e herkese hareketlilik bilincini aşılamak istiyoruz" dedi.
Etkinliğe katılanlara kalori bilekliği, tişört, şapka ve çeşitli hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!