Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2021 18:22

Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası açıldı

Haberin Devamı

BODRUM Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Yokuşbaşı Mevkii'nde Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın ilçeyi ilk gördüğü noktada yapılan seyir terasının resmi açılışı yapıldı.

Bodrum Belediyesi tarafından Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 131'nci doğum yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası açılışı gerçekleştirildi. Geçen ocak ayında yapımı tamamlanan ve halkın hizmetine sunulan Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası'nın açılış merasimi pandemi tedbirleri altında yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, başkan yardımcıları, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Yazar Şair Ataol Behramoğlu ile belediye birim müdürleri katıldı.

Konuşan yazar-şair Atatol Behramoğlu, "Bodrum’un kültürel değerlerine gerçekten sahip çıkamaya kararlı ve bu yönde de çok ciddi adımlar atmakta olan bir belediye yönetimiyle karşı karşıyayız. Bu açıdan sayın Başkan sizi ve bütün çalışma arkadaşlarınızı bu ülkenin bir kültür insanı bir şairi olarak yürekten sevgi ile selamlıyorum ve sizlere teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Aras ise, "Doğaya sahip çıkan insanlara vurgu yapacağız. Çocuklarımızı bu hislerle yetiştirmek zorundayız. Bodrum bize bir dünya mirasıdır. Özelikle Cevat Şakir’in buna vurgu yapmış olması, cebine koyduğu tohumlarla Bodrum’un her tarafına sevgi ekmiş, sadece bitki yetiştirmemiş kültür ekmiş. Hep beraber Bodrum’u koruyup geleceğe aktarmak istiyoruz" dedi.

Balıkçı'nın doğum günü etkinlikleri kapsamında, Gani Müjde’nin moderatörlüğünü üstlendiği ‘Balıkçı 131 Yaşında’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ömer Durmaz, Ataol Behramoğlu, Hatice Yücel ve Hatice Orman'ın konuk olduğu söyleşinin ardından Şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin, şiir ve müzik dinletileri Bodrum Belediyesi sosyal medya hesaplarından tüm halka ulaştırıldı.

BODRUM (Muğla), DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!