Bodrum'da 2 bin 859 kişi kurslarla yeni bir meslek öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda 2 bin 859 kişi kurslarla yeni bir meslek öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2020 15:33

Bodrum'da 2 bin 859 kişi kurslarla yeni bir meslek öğrendi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde açılan çeşitli kurslarda, 2019-2020 eğitim döneminde toplam 2 bin 859 kişi farklı branşlarda eğitim alarak yeni bir meslek sahibi oldu.

Bodrum Belediye Başkanlığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin imzaladığı protokol sonrası açılan meslek edindirme kursları, 20 farklı branştaki eğitimleriyle talep görüyor. 2019-2020 eğitim döneminde Bodrum merkez ile Gümbet, Kadem, Bitez, Dereköy, Gümüşlük, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Yalıkavak, Gündoğan, Mumcular ve Yalıçiflik'te açılan kurslarda, 2019 Eylül ayından bugüne dek toplam 2 bin 859 kişi yararlandı. Kursiyerler aşçılık, tezhip, bilgisayar destekli muhasebe, gitar, minyatür, çarpana doku, ebru, İngilizce, Fransızca, Yunanca, seramik ve cam teknolojisi, kırkyama, dikiş nakış, çini işlemeciliği, yağlı boya resim, keçe yapımı, geleneksel el nakışları, seramik şekillendirme ve tel kırma kurslarına katılarak yeni bir meslek öğrendi.

Kültür ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, el emeği göz nuruyla yapılan işlerin kurslarda ücretsiz öğretildiğini belirtti. Özellikle kadınların üretime, istihdama katılımının desteklendiğini ifade eden Çakaloğlu, "Böyle bir sanatı öğrenmek ve ortaya güzel eserler çıkarmak hem emek hem de sabır ister. Katılan herkesi tebrik ediyorum. Bodrum Belediyesi olarak kentimizin istihdamına yönelik faaliyetlere destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Batuhan Giraz ise, Bodrum Belediyesi'nin tahsis ettiği merkezde 33 yetişkin öğrenciye, 3 özel eğitim öğretmeni ve 3 el sanatları öğretmeni tarafından eğitim verildiğini anlattı.

BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!