Bodrum Cup 33'ncü yılında yelkenlerini yangın bölgelerinde açacak

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Cup 33ncü yılında yelkenlerini yangın bölgelerinde açacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2021 13:32

Bodrum Cup 33'ncü yılında yelkenlerini yangın bölgelerinde açacak

Haberin Devamı

YELKEN sporcularını ve meraklılarını Muğla'nın Bodrum'da bir araya getiren uluslararası yelken ve deniz festivali Bodrum Cup, 33'ncü yılında yelkenlerini yangın bölgelerinde açacak. Festival 18 Ekim'de açılış ve kampana töreni ile başlayıp, 23 Ekim'de sona erecek.

Akdeniz'in en büyük yelken festivali olan The Bodrum Cup 33'ncü yılında da mücadele dolu yarışlar, konserler ve etkinliklerle 18 - 23 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak. 5 etaptaki yarışlar, 180'den fazla tekne, 1500'den fazla denizci ve 10 binin üzerinde katılımcıyı ağırlayacak. Yarışlarda, yarışmacılar ve yelken meraklıları yangında zarar gören bölgelerden oluşturduğu rotasında çeşitli etkinlikler düzenleyerek yangınlardan olumsuz etkilenen işletmelere destek olacak. Yangının söndürülmesinde emeği geçen kahramanlar için saygı gösterisinde bulunacak.  Konser etkinliklerine canlı performanslarla katılacak olan Kerem Görsev ve Teoman müzik şöleni sunacak. Açılış ve kampana töreni 18 Ekim'de gerçekleştirilecek. Yarışlar ise 19 Ekim'de başlayıp, 23 Ekim'de sona erecek. Bodrum Cup'ta, bu yıl, yarışların birincisine İlhan Koman'ın 'Sonsuz Sütun' heykelinden esinlenerek oluşturulan ödül verilecek. The Bodrum Cup, her yıl olduğu gibi sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor. Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören çocukların bayrak boyama etkinliğinde çocukların boyadıkları bayraklar, yarış sırasında yatlara asılıp, yarış boyunca yatlarda dalgalandırılacak. Öğrenciler, aynı zamanda etkinlikte misafir edilip, yarış deneyimi yaşacak.

"YAZ BİTİMİNDE BÖLGEYİ CANLANDIRIYOR"
Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, 33'üncü American Hospital The Bodrum Cup'ın orman yangınlarına atfedilmesi çok önemli olduğunu vurgulayıp, “Akdeniz'in en büyük deniz festivali olarak büyük bir kıymete sahip olan bu organizasyon, gönüllük duygusunun ve alışkanlıklarını artırdığı için de çok özel bir program. Bu festival Akdeniz sahillerinin Bodrum gibi bir turizm yöresine büyük katkıda bulunuyor. 'Sarı yaz' dediğimiz yaz bitiminde bölgeyi canlandırıyor. Bu yarışlarla bir yandan da gençlerimiz ve çocuklarımızın spora olan yatkınlığını artırmaya, onları bu sporun kendine has özellikleriyle hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Ayıca tekne yapımında ülkenin en iyisi olan Bodrum teknelerimizi, guletlerimizi tüm dünyaya tekrar hatırlatıyoruz" dedi. Kaymakam Bayar konuşmasını Halikarnas Balıkçısı'nın "Kılavuzumuz hava ve hevesimizdir" sözüyle bitirdi.
 
"GÖKOVA'YA AÇILACAĞIZ VE UMUTTAN, GÜZELLİKTEN DOSTLUKTAN, BARIŞTAN BAHSEDECEĞİZ"
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da "Yerel değerlerimizi ne kadar korursak Bodrum da kendini sonsuza kadar öyle koruyacaktır. Bu festival ayrıca Bodrum'un küçük bütçelerle çok büyük etki yaratma yeteneğinin de bir kanıtıdır. Bu yörenin ağırladığı büyük insanlarımız, edebiyatçılarımız, seyyahlarımız, süngercilerimiz; guletlerimiz, trandhilleriniz, dünyaya hizmet eden, denizcilerimizin omuzlarında yükselen The Bodrum Cup'tan söz ediyoruz; o nedenle bu büyük bir festivaldir. Kampanayı çaldıktan sonra Gökova'ya açılacağız ve umuttan, güzellikten dostluktan, barıştan bahsedeceğiz" diyerek, herkesi festivale davet etti.

"ROTAMIZ YANGIN YERLERİ"
The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal da  American Hospital The Bodrum Cup'ın Bodrum gemisinin pervanesi olduğunu belirtip, şunları söyledi:
"The Bodrum Cup sadece bir yarış değil gerçektir. Samimidir. Bireyseldir. Bodrum'un tüm güzelliklerinin 1 haftalık özetidir. Yılın en güzel zamanıdır. Sosyal sorumluluğun bir aynasıdır. Bu başarının ardında Bodrum'a değer katan ve gönüllü çalışan iş insanlarından oluşan 75 kişilik bir organizasyon komitemiz, Bodrum'un resmi kurumları, sponsorlarımız, yarış ve deniz severlerin tutkulu ve özverili çalışmaları ve var.
Geçtiğimiz yılki organizasyonumuzu pandemi nedeniyle sağlık çalışanlarına adamıştık. 2020'de, 'American Hospital The Bodrum Cup- The Year of Heroes' ismiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde 32 yılın şampiyonları ile sağlık alanında çalışan kahramanları buluşturarak bir anma seyri düzenlemiştir.  Her şeye rağmen her yıl aralıksız olarak faaliyet gösteren organizasyonumuz bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Ancak bu yıl etkinliğimizin ve mesajlarımızın merkezinde yürek dağlayan yangınlar ve alevlerin önünü kesmek için günlerce mücadele eden isimsiz kahramanlar var. Rotamız yangın yerleri. Oralara gidip, yangın sırasında fiziki olarak destekte bulunan herkesle tek tek el sıkışmak ve gözlerinin içine bakarak teşekkür etmek istiyoruz. Bu yüzden #HepBeraber dedik. Hep beraber olmayı ve sarılmayı çok özledik. Ayrıca birçok sürpriz etkinliğimiz de olacak. 21 Ekim'de düzenlenecek Kerem Görsev konseri için Çökertme'deki konser alanına piyano getireceğiz, kapanışta gerçekleşecek Teoman konserinin ise tüm geliri Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı, Türk Eğitim Vakfı Prof. Dr. Galip İsen Eğitim Fonu ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği'ne bağışlanacak. Biz gençler olarak artık umut vaat etmiyoruz. Sorumluluk alarak umudun kendisi olmak istiyoruz."

"AMACIMIZ SADECE YARIŞMAK DEĞİL"
American Hospital The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras da "33 yıl önce bu işe karar verdiğimizde gulet turizminin gelişim potansiyelini görmüştük.  Her yıl ekim ayında düzenlenen The Bodrum Cup sayesinde Bodrum'un her mevsim güzel olduğunu gösteriyoruz. Akdeniz'in en büyük yarışı olmak üzere yol çıktık, bunu başaracağız. Bodrum, tekne yapımı ve deniz ticaretini içine alan bir tarihle iç içe bir beldemiz. Zamanla teknoloji değişip gelişince yarışlarımız da bu değişen teknolojilerin tekne yapımına uyum sağlayacağı bir laboratuvara dönüştü. Yeni gelişen teknolojiyle yelkencilik de farklı bir noktaya geldi. Gençleri yetiştirmemiz gerekiyordu; çünkü Bodrum'da deniz ticareti yapıyoruz. İşte American Hospital The Bodrum Cup burada devreye girdi. Genç nesili yelkene alıştırdık. Bilenlerle öğrenmek isteyen gençleri bir araya getirdik. Artık çevremizde gurur duyduğumuz pek çok kaptanımız ve gemicimiz var" dedi. Aras, “Amacımız sadece yarışmak değil doğayı ve denizi sevmeyi, korumayı öğretmek. Bu yıl yangın yaraları sarılırken örnek olacak bir organizasyonu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diye ekledi.

Bodrum Amerikan Hastanesi Başhekimi Yusuf Babayiğit ise "Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları olarak sporun birleştirici gücüne inanan, sorumluluk sahibi kurumlar olma anlayışına sahibiz. Amerikan Hastanesi olarak yelken sporuna destek vermek amacıyla 4 yıldır The Bodrum Cup'ın isim sponsorluğunu üstlenmemiz de bunun bir uzantısı. Bu şekilde, yelken sporuna tutkusu olan bireyleri desteklemekten ve ülkemizin sportif başarı potansiyelinin ortaya çıkarılmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Bitci Teknoloji CEO'su Onur Altan Tan ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Sporun ve sporcunun yanında olan bir şirket olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da özel bir amaca hizmet eden böyle bir organizasyonu desteklediğimiz için çok mutluyuz. Bodrum'dan doğan bir şirket olarak, Türk yazılımını ve teknolojisini yurtdışına taşırken, dünya sporunda imza attığımız ilklerin yanında, Bodrum'u küresel ölçekte duyurmak ve tanıtmak gibi bir misyonumuz da var. Dolayısıyla bu tarz etkinlikleri desteklerken uluslararası arenada ön plana çıkmasına da aracılık ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de teknoloji ve sporu bir araya getirecek çalışmaların içinde yer almayı sürdüreceğiz."
Hapimag Resort Operasyonları Ülke Direktörü Kerem Demirkol da insanlık olarak zor bir dönemden geçildiğini vurgulayıp, şunları söyledi:
"Bu nedenle bu organizasyonların sürüyor olması, bizlere umut vermesi çok önemli. Bir anlamda bizler kendimizi Gökova'nın gözcüsü gibi görüyoruz. Doğal güzelliklerinin korunması ve ülkemize katkı sağlanabilmesi için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bundan sonra da hem spora hem de sosyal ve kültürel faaliyetlere önem vererek, onların içerisinde yer almaya devam edeceğiz."

BODRUM, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!