Bodrum Belediyesi'nde 94,55 ton hurda malzeme MKE'ye gönderilip, ekonomiye kazandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Belediyesinde 94,55 ton hurda malzeme MKEye gönderilip, ekonomiye kazandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2021 11:10

Bodrum Belediyesi'nde 94,55 ton hurda malzeme MKE'ye gönderilip, ekonomiye kazandırıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, Belediye, ekonomik ömrünü tamamlamış olan 85,45 ton orta vasıflı demir çelik ve 9,1 ton da plastik içeren malzemeyi, geri dönüşüm için Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKE) gönderdi. Böylelikle hurda malzemelerin hem ülke ekonomisine kazandırıldığı hem de savunma sanayine destek sağlandığı bildirildi.
Bodrum Belediyesi, çoğunluğunu tamir bakım ve onarımı mümkün olmayan çöp konteynerlerin oluşturduğu, demir profil, eski tabela, elektronik eşya, ahşap, plastik ve lastik hurdalar iş makinaları ile parçalandıktan sonra malzeme özelliklerine göre ayrıştırılarak kamyonlara yüklendi.
Ekonomik ömrünü tamamlamış bu malzemelerden elde edilen 85,45 ton orta vasıflı demir çelik ve 9,1 ton plastik hurda, geri dönüşüm için MKE'ye gönderildi. MKE'de en ufak cıvatasına kadar değerlendirilen bu hurda malzemelerin geri dönüşümünden elde edilen demir ve çeliklerle, savunma sanayi başta olmak üzere diğer sanayi alanlarının hammadde ihtiyacını karşılandığı bildirildi. Ayrıca bu hurdalar içindeki bakır, demir, pirinç, lastik gibi malzemelerde türlerine göre ayrıştırılarak ülke ekonomisine kazandırılıyor.

BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!