AK Parti Muğla Milletvekili Adayları Marmaris’e Çıkarma Yaptı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Muğla Milletvekili Adayları Marmaris’e Çıkarma Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 12:11

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SAHAYA İNDİ

AK Parti Muğla milletvekili adayları,seçim çalışmaları kapsamında Marmaris’te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Akşam Muhtarlarla yemekte buluşan milletvekili adayı Hasan Özyer, özgürlük, demokrasi ve hukuk üstünlüğüne dikkat çekerek siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerektiğini söyledi. Diğer kadın aday Elvan Göçer ise , Muğla’da siyasetin yönünün kadınlarla değişeceğini vurguladı.
Ak Parti Muğla Milletvekili adayları Hasan Özyer, Hasan Kökten, Elvan Göçer ve Yelda Erol Gökcan Marmaris’teki bazı kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarını ziyarette bulundu. AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci ve AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin ile birlikte öğleden sonra ilçeye gelen milletvekili adayları ilk olarak Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti. Vekil adayları, ilçenin güvenliği ve polis teşkilatının çalışmaları hakkında Sarıkaya’dan bilgi aldı.
Adaylar daha sonra Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel ve Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım’ı ziyaret etti. Oda başkanı Tarım, milletvekili adaylarına ilçedeki şoför esnafının sorunlarını anlattı. Marmaris’in Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çeken AK Partili adaylar, seçilmeleri durumunda ilçede turizmin daha iyi noktalara gelmesi için çaba sarf edeceklerini vurguladı. Adaylar son olarak ise AK Parti Marmaris İlçe Binası’na geçerek burada partilileriyle bir araya geldi.
ÖZYER: “SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM YASASI DEĞİŞMELİ”
Ak Parti Milletvekili adayları kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ettikten sonra akşam Öğretmenevi’nde mahalle muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi. Muhtarlar toplantısında Hasan Özyer’e Başkanlık sistemi ile ilgili düşünceleri soruldu. Özyer bu soruya şöyle yanıt verdi: "Türkiye’de parlamenter sistem var ama sorunları çözemiyor. Çünkü yasama yürütmenin vesayeti altında. Denetim mekanizmaları işlemiyor. Bu mevcut yapısıyla Türkiye’nin devam etmesi mümkün değil. Türkiye’de kuvvetler ayrılığı kesin çizgilerle ayrılması gerekiyor. Parlamenter sistemle devam etsek bile meclisin yasama ve denetim görevini yürütmeden bağımsız yapabilmesidir. Her zaman savunduğum olay siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesidir. Eğer bu millet kendini yöneten insanları seçerse yasama yürütme ayrılma şartıyla toplumun sağduyulu davranacağına, doğru insanları seçeceğine inanıyorum" dedi.
“MUĞLA’DA SİYASETİN YÖNÜ KADINLARLA DEĞİŞECEK”
Yemekte söz alan Ak Parti Muğla Milletvekili Elvan Göçer, konuşmasında, 7 Haziran genel seçimlerinde tekrar birinci parti çıkacaklarını ifade etti.Muğla’da kadın aday olan tek parti olduklarını vurgulayan Göçer,” Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermesinin üstünden 81 yıl geçmiş. Biz ilk valimiz sayın Lale Aytaman sayesinde 1995 yılında meclise ilk defa girebilmişiz.Yıl 2015 olmuş ancak ,20 yıldan bu yana Muğla’dan bir tane kadınımızı meclise gönderememişiz.Çok acı bir durum.Ben isterdim ki; CHP’den de seçilebilir 3 mevcut milletvekili adayları var.Keşke diğer 2 partide birer tane kadın aday koysalardı.Çok isterdim, o kadın adaylarımızla kol kola girip, ‘biz Muğla’nın kadın milletvekilleriyiz diyerek vatandaşımızın sorunlarına çare olabilseydik’.CHP çok sahip çıkar kadınlarımız der ama partilerinde bir tane kadın milletvekili yok” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!