Yenişehir’de Ata’yı Anma Yelken Yarışları yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir’de Ata’yı Anma Yelken Yarışları yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2021 12:33

Yenişehir’de Ata’yı Anma Yelken Yarışları yapıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Yenişehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Ata’yı Anma Yelken Yarışları tamamlandı. 
Yenişehir Belediyesi, ebediyete irtihalinin 83’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü düzenlediği etkinlerle andı. Geçtiğimiz hafta onlarca çocuk ve genç sporcunun yarıştığı 3'üncü Ata’yı Anma Kros Yarışmaları’nı düzenleyen ve 'Seni Anlatabilmek' adlı tiyatro gösterisine  ev sahipliği yapan Yenişehir Belediyesi, Ata’yı Anma Mersin Yelken Yarışları ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlerini tamamladı.
Farklı yaş gruplarında üç kulüpten 20 yelken sporcusunun mücadele ettiği yarışlar öncesinde izleyiciler için deniz sörfü gösterisi de yapıldı. Hafta sonu güzel havanın keyfini çıkaran Mersinliler,nefes kesen mücadelelere sahne olan yarışları kıyıdan izleyebilme fırsatı da yakaladı.
Yarışlarda dereceye giren sporcular ödüllerini Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in elinden aldı. Başkan Özyiğit, sporculara Atatürk baskılı tişört, 'Nutuk' kitabı ve 'Atatürk’ün sevdiği şarkılar' albümünü de hediye etti. Ata’yı Anma Mersin Yelken Yarışları'na katılan Mersin Yelken Akademisi, Mersin Rota Yelken Kulübü ve Mersin Yelken Kulübü'nün tüm sporcularını tebrik eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Aramızdan ayrılışının 83’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Yenişehir’de kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle andık. Cumhuriyetimiz'in kurucusu, yol göstericimiz Ulu Önderimiz'e saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün Ata’yı Anma Mersin Yelken Yarışları’nı tamamladık, güzel bir mücadele oldu. Tüm kulüpleri ve sporcuları tebrik ediyorum. Yenişehirimiz yelken sporunun da yapılmasına uygun bir kent. Önümüzdeki süreçte de yelken yarışlarını düzenlemek istiyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!