MERSİN HABERLERİYENİŞEHİR HABERLERİ

Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi

DHA
15.02.2021 - 13:45 |Son Güncelleme :
DHA

Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi

MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, Yenişehir Belediyesi, belediye birim müdürlerine ve çalışanlarına Kişisel Verilerin Koruması Kanunu (KVKK) hakkında farkındalık ve temel eğitimi semineri verdi. 
Kamu kurumlarının KVKK çerçevesinde kişisel veri envanterini çıkartması ve VERBİS kayıt sistemine kayıt olması gerekiyor. Yenişehir Belediyesi, bu kapsamda bir yandan teknolojik alt yapısını güçlendirirken bir yandan da personel eğitimlerine başladı. Alanında uzman hukuk ve teknik danışmanlar tarafından verilen eğitimler ve oluşturduğu altyapı ile Yenişehir Belediyesi, vatandaşların kişisel verilerinin güvenliğini en üst seviyeye çıkarıyor. 
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu alanında uzman avukat Yunus Toman, belediye birim müdürlerine ve personeline KVKK ve ilgili mevzuat hakkında bilgi verdi. Eğitimler sayesinde Yenişehir Belediyesi personeli kişisel verinin korunmasının önemini ve hukuki konuların detaylarını öğrendi.
Çalışmalar kapsamında Yenişehir Belediyesi kişisel verilerin korunması konusunda idari ve teknik tedbirlerini yeniden ele alarak en üst düzeye çıkaracak ve mevzuata göre güncelleyecek. Belediye personeli de kişisel verilerin korunması konusunda daha yetkin hale gelecek. Çalışmalar tamamlandığında Yenişehir Belediyesi KVKK konusunda tam uyumlu işleyen belediyelerden biri olacak.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Yenişehir haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Yenişehir ilinden Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 15 Şubat 2021 tarihinde saat 13 45’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi haberi güncellenecektir.

MERSİN NAMAZ VAKİTLERİ

10 Nisan 2021, Cumartesi
  • İmsak
    04:44
  • Güneş
    06:08
  • Öğle
    12:48
  • İkindi
    16:25
  • Akşam
    19:18
  • Yatsı
    20:36
Sayfa Başı