Yenişehir Belediyesi erkek öğrenci yurdunu hizmete açtı

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir Belediyesi erkek öğrenci yurdunu hizmete açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2021 14:30

Yenişehir Belediyesi erkek öğrenci yurdunu hizmete açtı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN'de Yenişehir Belediyesi ve iş insanı Mustafa Baysan'ın katkılarıyla yaptığı yüksek öğretim erkek öğrenci yurdu, düzenlenen törenle açıldı. 
Yurdun açılışı dolayısıyla yapılan törene Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Kadın Kooperatiflerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, STK başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, Türkiye'de üniversite öğrencilerinin yurt sorununun her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "Ülkemizde yükseköğrenimde geleceğimiz olan öğrencilerimizin yurt sorunu her geçen gün artarak devam ediyor. Geçmişte FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerinin öğrencilerin barınma ihtiyacını nasıl istismar ettiğinin acı tecrübesini hep birlikte yaşadık. Devletlerin kapatamadığı açıklar maalesef kötü niyetli oluşumlar tarafından daima bir fırsat olarak değerlendirilir" diye konuştu.
GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ
Ulusun varlığını geleceğe taşıyan ve toplumlar arasında bağ kuran gençlerin, her zaman yanlarında olduklarını anlatan Başkan Özyiğit, "Gençlerimizin yanındayız, onların yaşamını kolaylaştırmak ve sorunlarına çözüm üretmek bizim öncelikli görevlerimizdendir. Ülkemizin ve cumhuriyetimizin gelecekteki koruyucuları olan sevgili çocuklarımızın eğitim ve sosyal yaşamdaki tüm ihtiyaçlarını gidermek için hep birlikte mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Yenişehir ilçemiz toplam öğrenci sayısı 50 bini aşan iki üniversiteye sahiptir. Yenişehir Belediyesi olarak üniversite eğitimlerini Yenişehir'de alacak olan gençlerimizin konaklamaları için hazırladığımız yurdumuzun açılışını bugün hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Burada her bir misafirimize ev konforunda konaklama hizmeti vermek ve eğitimlerine katkıda bulunmak için tüm imkânlarımızı seferber etmekteyiz" diye konuştu.
Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nun, geçtiğimiz yıl öğrencilerin hizmetine hazır olduğunu ancak pandemi nedeniyle açılamadığını ifade eden Başkan Özyiğit, "Yurdumuz geçtiğimiz yıl öğrenci kabul etmek için tamamen hazırdı ancak pandemi süreci nedeniyle burada sağlık çalışanlarını bir yıl süresince ağırladık. Ailelerine virüs riskini taşımamak için imtina eden özverili sağlık çalışanlarımızı burada ağırlama şansımız oldu.  Yurdumuzun yapımında ve hizmete açılmasında emeği geçen önceki dönem Yenişehir Belediye Başkanımız İbrahim Genç'e, bağışta bulunan iş insanı Mustafa Baysan'a ki iç donanımını kendisi gerçekleştirdi diğer çalışmalar Yenişehir Belediyesi tarafından gerçekleşti ve bu süreçlere katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında sosyal belediyecilik anlayışıyla, yaşamın her alanında hemşehrilerimiz ile birlikte olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı  Veli Ağbaba ise Türkiye'deki yurt sorununu bir yıl içerisinde CHP'li belediyeler tarafından çözüme kavuşturulacağını söyledi. Ağababa, "Anneler babalar üniversiteye çocuklarını gönderirken hiç düşünmeyecekler. Onların yurt sorununu çözeceğimize dair verdiğimiz sözümüzü bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öte yandan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit önemli bir iş yapıyor. Özellikle pandemiden sonra okulların açılmasıyla Türkiye'nin en önemli sorunu maalesef yurt. Burada önemli bir hizmet görülüyor. Umarım öğrencilerimiz birçok ilde bu imkandan faydalanır" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer de, Yenişehir Belediyesinin hizmete açtığı erkek öğrenci yurdunun önemli ve değerli olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediye başkanlarına bulundukları bölgelerde öğrencilerin barınması için yurt yapmaları konusunda talimat verdiğini anımsatan Başkan Seçer, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da üzerine titrediği, biz belediye başkanlarını uyardığı bir konu; 'Bütün belediye başkanlarım öncelikli olarak bulundukları bölgelerde yurt yapacaklar'. Önce çocuklarımız, önce gençlerimiz, geleceğimiz, biz de aynı anlayışla aynı düşünceyle Genel Başkanımızın da bu talimatı doğrultusunda çalışmalarımız gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve daha sonra davetliler yurt binasını gezdi.
Öğrenci yurdu, üniversite eğitimi için Mersin’i tercih eden öğrencilere hizmet vermeye başladı. Sağlık, kültür, sanat ve kentin cazibe merkezlerine yürüyüş mesafesinde olan öğrenci yurdu 72 adet 4 kişilik ve 30 adet tek kişilik olmak üzere toplamda 102 odadan oluşuyor. 318 kişi kapasiteli yurtta toplam 11 adet çalışma salonu bulunuyor. Yurtta, sabah ve akşam yemeği ile sınırsız internet ve 7/24 güvenlik hizmeti de verilecek. Engelli bireyler de kendileri için tasarlanan özel odalarda konaklayabilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!