400 üniversitelinin daha barınma sorununu ortadan kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

400 üniversitelinin daha barınma sorununu ortadan kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2021 10:04

400 üniversitelinin daha barınma sorununu ortadan kaldırıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, Yenişehir Belediyesi'nin üniversite öğrencileri için misafirhaneye dönüştürdüğü Aktif Yaşam Merkezi ilk misafirlerini ağırlamaya başladı. 
Yenişehir Belediyesi, şehir dışından gelen ve kalacak yer bulamayan 100 kız ve 300 erkek üniversite öğrencisinin barınma sorununu kısa sürede çözüme kavuşturdu. 
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, geçtiğimiz haftalarda Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etmiş ve orada kalacak yer sıkıntısı yaşayan öğrencilere 400 kişilik yeni bir misafirhane sözü vermişti. Başkan Abdullah Özyiğit’in talimatıyla öğrencilerin konaklaması için misafirhaneye dönüştürülen Yenişehir Belediyesi Aktif Yaşam Merkezi bir hafta içinde hazırlandı. Başvuruların alınmasıyla birlikte kontenjanları dolan misafirhanede öğrencilerin kayıt işlemleri de başladı. 4 kişilik odalar şeklinde hazırlanan, 78 tane 2+1 daire ve 18 tane de 1+1 daireden oluşan misafirhanede yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı salon, revir, hobi bahçeleri ile kültür, sanat ve spor alanları da yer alıyor.
Yenişehir Belediyesi daha önce 318 öğrenci kapasiteli Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunu da hizmete açmıştı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!