'3 Ocak' konulu şiir yarışmasında başvurular başladı

Güncelleme Tarihi:

3 Ocak konulu şiir yarışmasında başvurular başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2020 14:28

'3 Ocak' konulu şiir yarışmasında başvurular başladı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - TOROSLAR Belediyesi ve Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan '3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu' konulu şiir yarışmasında başvuruların başladığı bildirildi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre yarışmanın, kentin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesini anlatmak ve yeni nesillere tarih şuuru aşılamak amacı düzenlendiğini belirtildi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "İmkansızlıklara rağmen destan yazarak yurdumuzu düşman işgalinden kurtaran atalarımıza minnet borçluyuz. Milletimiz, 3 Ocak 1922’de yaktığı bağımsızlık meşalesi ile gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Bize emanet edilen vatanımızı her daim müdafaa edeceğiz. 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’nun 99'uncu yılında düzenleyeceğimiz bu şiir yarışmasıyla da başta çocuklarımızın tarihimizi bilmesi, anlaması ve bu bilinçle büyümesini istiyoruz. Yarışmamızın kapıları herkese açık. Şiirlerinizi bekliyoruz" dedi.
Birinciye tam, 2'nciye yarım, 3'üncüye ise çeyrek altının verileceği yarışmaya katılmak isteyen eser sahipleri, şiirlerini 18 Aralık 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar belediyeye gönderebilecek.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!